Nevrlý manžel. Jak jemu i nám pomoci?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42728 10.3.2011 20:20

dobrý den. Mám manžela, který je hrozně nevrlý. Má pořád nějaké problémy a vylívá si zlost na mně a mé pátnáctileté dceři. Když se jí zastanu, dostanu vynadáno. Rozčílí se kvůli opravdu malým hloupostem. Není to s ním lehké. Prosím poraďte, co máme dělat. Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zde je opravdu velmi těžké poradit, protože je velmi těžké říct, co se tvému manželovi může honit hlavou. Je dost možné, že má problémy v práci a pak si to na Vás vylévá. Také záleží jestli tyto problémy nastaly nedávno, nebo byl vzpurný vždycky, to ho pak budeš těžko měnit. Rozhodně bych v tom ale neviděla bokovku. Ale to je jen můj názor. Nevíme, jestli je Tvůj manžel vůbec ochotný si s Tebou o tom promluvit. Pakliže ano, bylo by to nejlepší řešení, možná ho opravdu tíží něco v práci, cítí se méněcenný a pak si to vylévá na rodině, cokoliv. Rozhodně Ti tuto situaci nezávidím, protivný chlap doma to je na nic.

  • dzusinka10.3.2011 22:31

    Zkus si s ním promluvit, třeba ho něco trápí a nedokáže se s tím sám vyrovnat. Zkuste na něj ve chvíli, kdy se rozčílí, reagovat klidně a nevyhroceně, zeptat se ho, co se děje a vyjít mu trochu naproti, bude to asi těžší, ale řekla bych, že to ocení a nebude mít pocit, že se navzájem odcizujete. Taky tu existuje určitá pravděpodobnost (a možná tě to taky napadlo), že má bokovku a proto je doma protivný. Nechci ale malovat čerta na zeď, ty ho znáš líp a třeba to není ten případ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist