Nevoní prádlo po uschnutí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #104681 20.4.2016 14:04

Ahoj mám dotaz vždy když vyperu prádlo ať je to barevné černé a bíle tak po vyprání voní ale jakmile to uschne tak mi to smrdí,používáme ariel prášek i kapsle a aviváž lenor už fakt nevím čím to navonět.co používáte vy aby to vonělo i po uschnutí.?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1) vyčistit pračku (stejně jako se čistí myčka, přípravků je dost), vyčistit filtr a odvodní hadičku u filtru (v ní občas bývá opravdový hnusík) a těsnící gumy u dvířek (mezi nimi se usadí úplně všechno.
    2) při praní neládovat plnou pračku, občas přidat calgon nebo sodu, aby na bubnu z vnější strany nezůstával vodní kámen, na něm bydlí bakterie a páchnou.
    3) prádlo nechat úplně uschnout, ne jen "do vlhka"
    4) vyžehlit (při žehlení se prádlo krásně rozvoní), nechat půl dne "vydýchat" v malých hromádkách v otevřeném prostoru, pak teprve uklidit do skříně.
    5) nenechávat vyprané prádlo nikdy v koupelně ani v místnostech, kde je jídlo či zvířata.
    Kdysi jsem u babičky zjistila, že jí po rekonstrukci koupelny páchnou všechny ručníky jako siláž, bylo to tím, že - aby si zjednodušila práci - ručníky ještě vlhké přelítla žehličkou jen z jedné strany a ne moc pořádně, hned je poskládala a složila do skříňky, kde si krásně zahnívaly. Ve staré koupelně jí to procházelo, protože ručníky ukládala do komínku na radiátoru, který topil celoročně, takže ručníky měly šanci doschnout včas.

  • Tak já nejsem zastáncem příliš aviváží, místo ní sem dala ocet a trošku EO levandule a prádlo voní krásně.
    Navíc záleží i na tom jak a kde prádlo susis. Prádlo vysušené na sluníčku voní více než sušené v bytě na sušáku.

  • Mám vysledováno, že čím méně prádla v pračce peru, tím více prádlo pak voní. Ale jinak k tomu přistupuji tak, že prádlo přece nemusí "vyloženě vonět" to pak máme na sobě spoustu chemie a to mi přijde zbytečné. Takže pro svůj dobrý voňavý pocit dávám do prádla do skříně mýdla :) anebo pytlíky s levandulí :)

  • Mám stejný problém. Pořádně vyčistit pračku a jak píše xanetx - čím méně prádla, tím víc voní. Také mi prádlo voní krásně když ho vyperu a pak když uschne tak vyčíchne. Čím déle schne, tak míň voní. Takže ho ždímám na max a pak k topení a nebo ven, když je hezky. :-) A nebo pořídit sušičku, z té prádlo voní krásně. :-)

  • Zkusit vyčistit pračku nebo koupit novou. Kamarádka měla taky tento problém se starší pračkou a musela koupit novou.

  • Taky mám ten samý problém :-( vyprané krásně voní a když to uschne smrdí to :-( ale zjistila jsem že když teď peru miminkovský oblečení a peru ho málo tak voní nádherně,tak zkusit míň prádla a čistit pračku.. :-)

  • MagdaRadilka818.6.2023 5:53

    Tak použij vůni na textil a máš po starostech. Já si ji objednávám z https://www.caretrade.cz/hotelove-vune/ a prádlo po ni krásně voní :-) . Poradila mi to uklízečka v jednom hotelu, kde jsme byli vloni s manželem na dovolené. Takže už si nelámu hlavu s pracím práškem ani aviváží :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist