Nevlastní otec

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380818 21.2.2018 19:55

Píšu sem, protože nevím na koho se obrátit. Moje máma si před 5 lety našla přítele a zpočátku bylo všechno v pohodě. Jenže poslední půlrok se to nedá vydržet. Pořád na mě křičí (když máma není doma) a vyčítá mi každou blbost.Všechno to začalo nějak v září, když jsem po cestě do školy spadla z kola a byla cela dodřená a silně si narazila nárt. Učitelka mě chtěla poslat domů a tak zavolala mamce, jenže ta nebyla doma tak pro mě musel jet nevlastní otec. Jenomže mi udělal scénu před skoro celou školou a učitelským sborem o to jak jsem neschopná a co si dovoluju mu vůbec volat. Od té doby je to takové. Dává mi za chybu všechno co může. Mamka to ví ale nic s tím neděla vždycky se vymluví na to že je blbě vyspanej. Kdybych mohla šla bych do péče k tátovi ale ten zemřel. Bohužel mi je teprve 15 takže se nemůžu ani odstěhovat. Poradíte mi někdo prosím cos tím? nebo na koho se popřípadě obrátit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy21.2.2018 20:53

    Nechápu, že tvoje máma s tím nic nedělá, dítě je přeci na prvním místě :-( Napadají mě prarodiče? Jestli ještě máš, nemohla bys bydlet u nich?

  • Zkus se treba obratit na prarodice, ty te vyslechnou a pripadne pomuzou. muzes rict, ze chces jit do pece k nim.:-)

  • Prarodiče nebo blízká teta :-o

  • pozvala bych mámu na kafe a promluvila si s ní o tom víc v klidu když budete samy dvě a budete mít na to čas. a nějak hezky jí zkus vysvětlit co a jak, že ti to vadí a potřebuješ to vyřešit. zkus se i zamyslet nad tím jak se chováš ty k němu a navrhnout mamce nějaká pravidla, která s ním ona domluví. ono vztahy nejsou nikdy jen jednostranný a hádám, že na něj taky asi nejsi zrovna milá. dá se přece domluvit, že se budete vzájemně tiše tolerovat. budete k sobě milí a nebudete spolu NIC řešit. vychovávat tě bude máma a v její nepřítomnosti budeš dodržovat její pravidla a on tak nebude mít důvod cokoliv negativního říkat nebo řešit. případně nějak vyřešit čas kdy jsi s ním sama doma jinak-můžeš ho trávit jinde? s kamarádkou nebo na nějakém zájmovém kroužku (sport, hudba.....) s dodatkem jak budeš doma pomáhat když bude máma doma. je to náročný, ale primárně bych se snažila najít řešení v klidu s mámou a vysvětlit jí, že přece nemůže tak často být "špatně vyspaný". hlavně se snaž udržet emoce na úzdě a hledat řešení. vím, že je to těžký, ale za pokus to stojí. držím palce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 443 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist