Nevlastní dcera

Otázku položila: Anonymní uživatelka #501820 10.2. 8:48

Ahoj, mám teď menší problém s dcerou mého přítele (15). Oba jsou ze Slovenska, ale žijeme tady a přítel mluví česky, ale ona nechce (česky umí bez problémů). Nevím mě ta její ukňouraná slovenština docela rve uši a nejhorší je, že i můj syn (4) od ní pár výrazů pochytil a mně to docela vadí. Přítel říká, že když nechce, tak ji nutit nebude. Ale když tady bude žít, tak by snad měla mluvit česky ne ? Nevíte co bych s ní měla dělat ? Jde mi hlavně o syna, fakt nechci, aby říkal slovenský slova.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pardon, ale vážně chcete někomu zakazovat aby mluvil svým rodným jazykem? Jasně, že ve škole nebo později v práci třeba bude vhodnější mluvit česky, ale doma?! Představte si sebe na jejím místě, také byste v cizině už nikdy nepromluvila česky, protože nejste v ČR? Stejně absurdní by bylo, kdybych vám řekla, že jakožto Češka žijící v ČR jste si měla najít chlapa Čecha a ne cizince. Nechte tu holku žít.

  • No tak to je moc 😀😀 jako řešíte slovenštinu od češtiny? Ať si mluví jak chce, macecha jasná 🤦🏼‍♀️

  • V praví nám několik kolegu ze Slovenska a všichni mluví slovensky.
    U vás je to spíš antipatie k dceři přítele a hledáte vše špatné na ni. A to že synek chytá slovenstinu je normální. Syn má za kamaráda slovaka a taky nějaká slovíčka používá.

  • Nic. Čím víc ji budete nutit tím víc se postaví proti vám a bude vám dělat neschváli. A ještě proti sobě postavíte i vašeho partnera. Prostě to nechte plynout...

  • Tohle je váš problém. Ne problém nevlastní dcery nebo vašeho syna.

  • Dahlia11.2. 22:04

    Takže kdyby ses přestěhovala na Slovensko, budeš učit slovensky, protože tam nejsou zvědaví na tvoji češtinu? Bože ženská, viditelně ti leze na nervy dcera obecně, tím že existuje. Jak mluví, už je vedlejší >:-[

  • zdunicka11.2. 15:50

    Dobrý den. O syna se nebojte, srovná se s tím. Pokud slyší slovenštinu jen od nevlastní sestry, nebude to mít velký vliv a brzy to bude umět rozlišovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist