Nevím jaký mám zaujmout postoj?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #240307 14.12.2018 10:38

Ahoj womenzonky,
moc prosím o Váš nàzor či radu,ale nevím si rady jaký postoj mám zaujmout ke své dlouhodobé kamarádce,která je zároveň i mou švagrovou.
Stalo se mi,že mého dvouletého synka nedávno celkem zbytečně okřikla.
Zvedla na něj trochu hlas aniž by něco špatného provedl a celkem to s nim zamávalo,protože chvili koukal a nechápal ,co se děje a pak měl už i na krajíčku.
Snažila jsem se celou situaci zachránit,ale asi jsem ji měla něco říct?

Nechci zbytečně přehanět,ale ani nic zlehčovat pokud to není na místě.

Děkuji všem!

  • 14.12.2018 16:26:54 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono se někdy rozchází názor matky a okolí na to, co je zbytečné a zaslouží si napomenutí a co je ještě u dítěte ucházející chování. a někdy jsou některé matky slepé k tomu, co jejich dítě dělá a berou to jako v pohodě a přitom je to pro někoho (hlavně třeba bezdětného) už za hranou jeho snášenlivosti.
    možná má taky kamarádka pocit, že na své dítě jsi hodně měkká a vše mu dovolíš a pro ni byla třeba daná situace za hranou. takže bych se zkusila znovu zamyslet, zda jsi viděla opravdu celou situaci od začátku až do konce a pak se teprve rozhodovala. někdy i maličkost může být rozhodující.

  • Divej, vemu to svym pohledem a z opacneho konce. Temer kazde nase spolecne setkani potlacuji nutkani jaksi ,,napomenout,, dceru me kamaradky. 4-5let. Kdyz vidim jak se s nimi jako s rodici bavi, jak je rozmazlena a hubata a celkove jak se chova rozplazene.... No u me by ji to neproslo, ale je to jejich dcera a ja nemam pravo jim mluvit do vychovy. Na druhou stranu kdyz byli u nas na navsteve a nekolikrat jsem ji rekla ,,nechod tam,, nebo ,,nedelej to,, a stejne si z toho nic nedelala a rodice ji na to nic nerekli, nervala jsem po ni ale taky jsem to rekla durazneji. Nevim v jake situaci to tvoje kamaradka udelala, ale ber to asi spis tak ze ona to bere z jineho pohledu protoze to neni jeji dite :)
    Pokud ti to lezi v hlave, mozna bych se ji s tim sverila ale ne ze bych ji za to nadavala ale zeptala se ji z jakeho duvodu to udelala, protoze maly z toho byl jaksi v soku. Uvidis co ti rekne.
    A pokud by to byl nesmyslny duvod a melo by se to opakovat, resila bych to s ni durazneji.
    Ma to ale pro me i jednu vyhodu ta situace. Vim na co se zamerit pri vychove sveho ditete :D..

  • já bych to nehrotila...všichni jsme jen lidi, někdy člověk něco řekne přísněji než zamýšlel. Pokud to syna nějak rozesmutnilo, tak bych mu to doma vysvětlila, že teta třeba měla strach, aby to na sebe nestrhnul, že to nemyslela zle, a on se s tím určitě nějak srovná :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist