Nevěra v rodině

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26239 8.7.2012 12:51

Ahoj holky, potřebuji radu... Včera jsem zjistila, že bratr mého muže je své ženě nevěrný, narazila jsem na něj ve městě, konkrétně v restauraci, kde byl s onou milenkou, viděla jsem je líbat se, když se loučili, mě zaznamenal až poté, takže už neměl šanci se z toho vykroutit. Jeho ženu mám moc ráda, jsme kamarádky, mají malou dcerku a to nejhorší, ona je zřejmě zase těhotná a já ted nevím co dělat. On mi vše přiznal a prosil, abych to jeho ženě neříkala, že jí to ublíží.... ale to se na ní mám usmívat, přát jí štěstí k druhému miminku a v duchu si říkat, kdyby jsi věděla s jakým hajzlem ho čekáš? :( Řekla jsem to doma manželovi, protože jsem byla docela vykolejená, ten chce, abych jí to řekla a je z toho docela na dně, nevěru zažil a bratrovi momentálně nemůže přijít na jméno za to, co dělá.... Tak by mě zajímalo, jak by jste to vyřešili vy. Řekli by jste jí to? A ještě musím dodat, že nic nenasvědčuje tomu, že chce svůj románek ukončit. Děkuji, jestli někdo poradí...

Ještě jsme si o tom s manželem promluvili a rozhodli se, že nebudeme na nic čekat. Manžel jí jde zavolat, jestli má dneska čas na návštěvu a pokud ano, tak jí to řekneme už dneska. Vím, že její muž odjel pryč... kam nevím a vědět nechci, tak u toho aspon nebude....
Držte palce, prosím :(

Když jsme přijeli, tak jsme si dali kafíčko a manžel si šel hrát s malou ven, aby u toho nebyl ani on (před bratrem manžela by se asi nesvěřila)... povídali jsme si, žádné podezření očividně neměla, ale svěřila se, že s ním moc šťastná není. Pak jsem zavolala manžela, řekli jsme jí TO a také, že tu pro ní oba jsme a pomůžeme jí když bude chtít s čímkoli, chvíli byla v šoku, pak začala na hlas přemýšlet a nějak jí začalo docházet, že asi máme pravdu, protože on pořád někde lítá, chová se jinak atd... Rozplakala se, byla ráda, že jsme jí to řekli a rozhodla se odejít. On je pryč, takže u toho nebyl. Rozhodla se prý protože už stejně není štastná a kolikrát o odchodu uvažovala a ted přišla poslední kapka. Tak uvidíme, jestli se odstěhuje, ale myslím že ano. A jak jsem slyšela o nevěře mluvit jejího muže, myslím, že zase tak moc jí v tom bránit nebude.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to těžké - když jí to řekneš, může se to obrátit proti tobě a když jí to neřekneš a ona pak třeba časem sama zjistí, že on jí je nevěrný a tys to věděla a neřekla jí to, tak na tebe bude naštvaná možná ještě víc. Takže neřešitelná situace.
    Já věděla a viděla, že mou kámošku podvádí přítel (dělal to dost veřejně a otevřeně) a řekla jsem jí to. Nevěřila mi to a naštvala se na mě a bylo po kamarádství. Za čas ale sama přišla na to, že jí opravdu je nevěrný a že to všichni vědí a přišla mi poděkovat, že jsem byla jediná upřímná, kdo jí o tom řekl. Popravdě dnes u bych se do něčeho takového raději nepletla, leda, že bych měla přímý důkaz, např. fotku v mobilu nebo tak. Ale bez důkazu bych asi nic neříkala, může se stát, že ti to ona nebude věřit a bude věřit spíš svému, který bude samozřejmě tvrdit, že je to lež. A budou na tebe naštvaní oba dva. Zkus si asi nejdřív ještě pořádně promluvit s ním a zeptat se ho, co s tím hodlá dělat, zda to hodlá ukončit atd. Nebo ať si s ním promluví tvůj manžel, jako bratr s bratrem, chlap s chlapem. Každopádně pokud jí bude i nadále nevěrný, tak dřív nebo později to nejspíš stejně praskne a ona se to dozví. A možná, co ty víš? Třeba ona sama už něco ví nebo tuší (jen o tom před vámi nemluví, to je jasné), tak zkus nenápadně a šetrně vytáhnout z ní, jestli nemají nějaké partnerské potíže nebo tak, třeba se ti otevře a rozpovídá se a ty třeba překvapeně zjistíš, že o manželově nevěře už ví nebo něco tuší....a pak jí to můžeš říct, že i ty víš.

  • Otázkou je, jestli je horší dělat sviňárny a nebo vědět o tom jak jiní dělají sviňárny a nepokusit se s tím něco udělat... Já osobně bych mlčet a dívat se na to nedokázala, ale je tu riziko že si tím, že to řekneš zaděláš na problémy. Možná by zapíral a jeho žena by ti nevěřila. Zkusila bych prvně nějak nenápadně zjistit, jestli už třeba něco netuší, když jste kamarádky třeba by se ti svěřila, že teď mají nějaké problémy nebo podobně... Je to fakt blbá situace :-(

  • Nevěra je hnus, máš-li podporu svého muže-jeho bratra a on má názor takový, aby si jí to řekla, tak bych to udělala. Já bych jí to řekla, nějak opatrně, ale řekla. Zastavit by mě mohl právě muž, který by se za bratra postavil a říct to té ženě nechtěl, ale nevěrník...ten bude chtít zapírat vždy a co jiného ti v tu chvíli mohl říct...nejspíš se bude bát a bude si to chtít co nejvíc sám pojistit, aby ti kdyžtak ani nevěřila, protože je to srab, ale já bych jí to řekla. Jak s tím ona naloží a jak dopadne jejich vztah bych nechala na nich, nemusí to skončit rozchodem. Myslet si, že když to řeknu, tak jim to rozbiju a když neřeknu, tak zachovám rodinu je nesmysl. Za prvé nemám právo takhle rozhodovat za ně a za druhé TY případný rozpad rodiny nezpůsobíš, to ON, co podváděl. Kdyby to byl úlet na jednu noc, tak možná, ale pokud s tou druhou má vztah a nechce ho evidentně ukončit, tak v tom bych s ním za jeden provaz netáhla. Jinak já osobně bych to chtěla vědět, kdyby mě muž podváděl, nesnesla bych pomyšlení, že mi lžou a mlží ještě ostatní.

  • já bych udělalal toto "buď to řekneš ty, nebo já". ublíží jí to, ale žít ve lži také nemůže a myslíš, že ty bys vydržela sama se sebou, kdybys jí to neřekla? je to zlé a on je takový idiot, že se s ní ještě ukazuje veřejně.... navíc mají děti, ach jo...

  • Já bych to řekla. Mimoto, stalo se mi něco podobného, když po mě kdysi dávno vyjel kluk mé kamarádky. Hned jsem ji to řekla a ona mě překvapila tím, že už o něm něco tušila, ale nechtěla si to přiznat, ale díky tomuto už ho musela řešit.
    Vím, je to jiné když už s ním má dítě a dokonce čeká další. Nejspíš jí to ublíží a bude ve stresu.
    Ale že o tom víte a mlčíte je jako byste s tím souhlasili a podporovali ho. Ty ji nevytvoříš problém, ona už ho má, jen o něm neví, tak ho zatím nemůže řešit.
    Možná budeš ty ta nejhorší, možná ti řekne, že by o tom raději nevěděla. A nebo ti vyčte že jsi ji to hned neřekla a tajila to... ale z toho si nevybereš. Záleží, jestli chceš být "ta hodná" nebo raději upřímná a mít čisté svědomí.

  • zkusila bych asi domluvit bratrovi, že jestli ten románek neukončí, že to řekneš jeho ženě....i když nevím, nevím....zažili jsme něco podobného taky v rodině.....moje sestra byla nevěrná svemu příteli, my jsme to vědeli, a taky jsme ji domlouvali, ale jemu jsme to neřekli, protože jsme mu nechtěli ubližit, že to víme,že z něj dělá vola,takže jsme je nechali, at si to vyřeší mezi sebou....

  • ehmmm, jí volat neeee.........tlačila bych na něj at to s milenkou ihned ukončí a nebo to přizná doma. Ji do toho netahejte!!!

  • já bych jí to neřekla, nakonec bys byla ta nejhorší ty, protože on by všechno zapřel a podal jí to tak, že se je snažíš od sebe rozeštvat. Maximálně bych si tak promluvila s ním.
    Nevěru partnera jsem zažila a i když jsem to věděla na 100%, stejně mi ještě nějakou dobu trvalo, než jsem si to všechno v hlavě poskládala a začala s tím něco dělat. Výhoda byla ta, že rozchod proběhl ze dne na den, odstěhovali jsme se každý jinam a byl klid.

  • Držíme palečky. A dej vědět jak to dopadlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist