Nevěra

Otázku položila: Bývalá uživatelka #181693 19.3.2018 0:05

Ahoj, je mi 17 a v tomhle dotazu nejde o mně, ba o mojí mamku. Včera jsem se dozvěděla, že už přes rok podvádí svého dlouholeté přítele, se kterým teď žijeme a mají spolu mojí 4-letou sestřičku. Byl to pro mě šok a i den poté se s tím stále nemohu smířit...přišla jsem na to de facto omylem, při přečtení jejich konverzace na fb, kdy jsem si půjčila mamky starý telefon, který teď již nepoužívá... Přítel mi říká, ať si s ní o tom promluvím a vyhrožuje, že už nikdy k nám nepůjde, protože nesnáší nevěry a mamka ho strašně zklamala... Bez taťky žiju od svých 5ti let a nyní se o mě moc nezajímá...mám jen mamku, která mě teď vlastně hrozně zklamala a já se bojím, že jí to nedokážu říct, zkrátka nevím co mám dělat...napadalo mě i napsat tomu chlapovi, ať nás nechá napokoji, ale na to, jak se říká, asi také nemám koule. Děkuji za případné rady, či podobné ohlasy, pokud jste si tím někdo prošel :)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono nic není černobílé, nedělala bych unáhlené soudy. O nevěře si myslím své, sama jsem ji opakovaně zažila, ale vždy to bylo ve vztahu v době, kdy to nějak neklapalo, což může být případ i tvé mamky. Jsi si jistá, že to ještě stále pokračuje, že je to aktuální? Pokud máte s mamkou hezký otevřený vztah, možná bych se zkusila zeptat, že nechápeš to, cos našla v jejím telefonu, jestli by to mohla nějak vysvětlit. Ale netuším, zda se o tom s tebou bude chtít bavit. Jejímu příteli bych osobně nic neřekla, opravdu nevíš, co za tím je.

  • buccaneerka219.3.2018 6:18

    Tys to řekla mamcinu příteli a mamce ne? Doporučuju říct mamce, žes na to přišla a že její přítel už to ví taky. A dál se do toho neplet. Je to mezi nimi.

  • proč tě mamka tak hrozně zklamala? že není dokonala jak sis myslela? nechci obhajovat nevěru, je špatná, jenže nějaké zklamání, že rodiče nejsou dokonalí, nás čeká v životě všechny. někdo to zjistí dřív, někdo později, ale svoje chyby máme všichni..... takové zjištění většinou vyvolá spoustu otázek a pochybností, jenže svět není čerobílý a zasahovat do vztahů svojí mamky, podle mě, nemáš právo. je to její život.
    mamce zkus nějakým způsobem sdělit (jestli to nezvládneš slovně, zkus jí poslat sms nebo mail ale zajisti aby si to přečetla ona a ne nikdo jiný), že to víš a vadí ti to a byla bys ráda aby s tím přestala. jednak ti tím dává velmi špatný příklad do života a druhak tu lež sdílíš před jejím přítelem teď už i ty a nechceš žít ve lži..... víc bych to neřešila. mimochodem právě v takových situacích je nutné si uvědomit, že můžeme někoho milovat ikdyž udělá špatnou věc. můžeš nenávidět co dělá a zároveň ji milovat protože je tvá mamka, vychovala tě, má tě ráda atd. prostě s ní máš vztah. jde to oddělit;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist