Nevěra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37753 7.11.2011 11:55

Holky, jakou máte vy zkušenost s nevěrou? Podváděly jste někdy? Nebo podvedl vás přítel někdy? A co vaše okolí? Ptám se spíš jen tak pro zajímavost, možná pro uklidnění, že věrní lidé existují.. Netýká se to mého vztahu, ale naprosto mě šokovala jedna zpráva o jedné slečně, kterou sice neznám osobně, ale jejího přítele ano: V 18 otěhotněla, měla přítele (21). Svatba nebyla. Narodila se jim krásná holčička, nyní je jí 18 měsíců. Ta dotyčná přerušila střední, měla před maturitou, kterou si teď dodělává. Jenže teď si její přítel v práci našel asi o 10 let starší ženu, se kterou má poměr. Samozřejmě se to ona dozvěděla a dala mu ultimátum - buď to s ní skončí a najde si jinou práci, nebo je konec. A on se rozhodl pro ni. Je mi jí strašně líto. :( Nedokážu si představit, že bych byla v její situaci. Tak teď sedím a přemýšlím, co se to na tomhle světě děje.. Přitom bych to do něj nikdy neřekla, z holčičky byl děsně nadšený, vypadal jak vzorný taťulda... Achjo. :(

Pardon, překlep, holčičce je 11 měsíců.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono je lehké soudit . Ale je těžké odhadnou jaké to mezi sebou měli . Nikdy nevíš jaké nešváry mezi sebou mají . A tak protto je lepší se do takových věcí vůbec nemotat . :)
    P.S. Nikdy si nevěrník nenajde někoho jiného jen tak pro nic za nic .

  • Na vině jsou vždy oba dva,A oba byli asi dost nevyzrálí a vypadá to spíše že jen kvůli děcku.Je dobře že to skončilo ted dokud děcko nechápe.Vím jaké to je být v partnerství kvůli dětem.Nepomužeš si.Stejně to skončilo.Slečna se oklepe a určitě si časem najde partnera který je obě bude mít rád.

  • Martasek897.11.2011 13:26

    Já měla přítele 4 roky. Jelikož byl ale děsně žárlivý a i když jsem slušně řekla, že by se mohl mírnit, nešlo to. Vyžadoval, abych zase teda i něco na sobě změnila já. Když mi ale říkal, v čem mám a nemám jít třeba na dýzu - že mi nemá lézt břicho, nejlépe ani ruce, když jsem byla sem tam u nejkámošky, čekal, že pak dojdu ještě za ním - nejradši by mě měl pod dohledem stále, tak jsem začala přemýšlet, že ho opustím, ale nějak to moc nešlo. Pár pokusů bylo, ale vždy říkal, že se polepší, atd. Pak jsem na netu poznala klučinu, se kterým jsme si strašně rozuměli - stejné názory, oby magoři - v dobrým slova smyslu :D, probrali jsme vše, dokonce jsme měli i vybraná jména pro děti :D Věděl, že jsem zadaná, on pak taky někoho měl, ale oba jsme byli nespokojení, tak jsme se po 5 měsících sešli. Hned jsme se dali dohromady - ZKRÁTKA JSEM STARÉHO "JEN" VYMĚNILA ZA NOVÉHO A JSEM NESKUTEČNĚ SPOKOJENÁ. Po 5 měsících jsme se vzali, před týdnem jsme slavili rok od svatby a máme krásnou 4-měsíční holčičku :D

    Takže jak se píše výše, i když výměna partnera mnohdy vypadá hnusně, někdy se to opravdu musí udělat, aby byl člověk spokojený. Sice někomu ublíží, ale přece by netrpěl nedej Bože celý život ...

  • Tak pro zajímavost vám sem hodím úplně jiný příběh. Jak bylo už výše řečeno, pokud se vyskytne nějaká nevěra, vždycky jsou na vině jsou oba. Ale to jen z malilinkatého, ale fakt opomíjeného důvodu. Že si spolu nesednou a nepokecaj si o tom, co jim vadí a co chybí apod. ve vztahu. Člověk se někdy před takovými problémy "schová" a když se to stupňuje, je toho víc, tak zákonně udělá nějakou koninu, které potom lituje. A je ten "hajzl"...:-D Byla jsem v docela tísnivé situaci, a protože jsme věděla, že přítel není zvyklý mluvit o intimních věcech, tak jsem to po 3 měsících nějakého okatého řešení, promlouvání, to vzdala a plná naštvání si našla milence. Byla jsem zezačátku spokojená, ale trvlao to jen do doby, než se mi milenec snažil namluvit, že mně miluje a hrál divadýlko, o které jsem nestála a na začátku jsem mu řekla, že nestojím o vztah. Taková bokovka vydržela jen měsíc. S přítelem jsem o tom začala mluvit (samozřejmě necitlivě) až po tom, co zjistil, že nějaká bokovka byla. Týden se mnou nemluvil. Byla jsem jak na jehlách. Můžete si myslet cokoli, ale pokud vám opravdu něco chybí, ať je to romantika, sex, cokoli... projeví se to na vaší pohodě. Nevěry nelituju, protože si člověk uvědomí spoustu věcí. HLavně to, že pořád je jen živočich s pudy, bohužel s city a rozumem. Přítel je skvělý člověk, který nevyčítá, chová se ke všem lidem krásně, slušně a moc si ho jako člověka vážím a cením si toho, že jsem ho poznala a můžu mu být na blízku. Vedle něj dozrávám a moudřím. Zůstali jsme spolu i když byla nabourána důvěra. Přišlo mi, že nás tato zkušenost posunula o dost dál a je za to vděčný i on sám. Od té doby spolu mluvíme, i o dost nepříjemných věcech. Důvěřujeme si víc, než před nevěrou a každý z nás toho druhého má za nejlepšího přítele.

    Taky jsem v jistém věku říkala : "To bych nikdy neudělala!" Ale umíte se vcítit do ostatních lidí a pochopit situaci i z jiného úhlu pohledu? :-) Pochopila jsem to až po této zkušenosti a vztahů všeobecně si vážím mnohem víc než dřív.
    A můžu děkovat jen a jen svému příteli...

  • Hlavně jsou dva druhy nevěry... Myslím, že taková ta "úletová," kdy to prostě někomu jednou ujede je strašná, ale pokud ten vztah za to stojí, tak pořád ještě odpustitelná. Člověk je jenom člověk a dělá chyby, a když je vidět, že je mu/jí to opravdu líto a snaží se, aby ten vztah neztroskotal, dá se to přejít.
    Něco jiného je plánovaná nevěra, kdy muž/žena mají doma svého partnera, udržují s ním bůhvíjak krásný vztah, oblbují ho řečmi o lásce a za rohem si třeba už několik let užívají s jinou/jiným. Tohle je podle mě strašné, nefér a neodpustitelné.
    No a pak taky úmyslná jednorázovka, mám známou, která když na ni neměl její přítel čas, tak prostě šla na nějakou akci a sbalila tam jiného, jen na ten večer. To je hodně hnusné.

  • holky, já mám takovou zkušenost, že ten kdo je podváděn, tak o tom vůbec neví, sice to ví všichni okolo, ale on ne... já nepodvádím, nedělám takové věci, ale mou kámošku její přítel podvádí, už jednou jsem na to upozornila a byla jsem ta nejhorší....

  • full.avl7.11.2011 20:19

    Těžko říct, co k tomu vedlo, možná věk, že měli dítě moc mladý, to se občas stává, a nebo prostě jim vztah neklapal tak si našel jinou. Ono dítě v není žádná prdel. Prostě nebyli vyzráli a stalo se to co se stalo.

    Ono každý lehce kde koho soudí, ale pokud jeden nevidí do jejích vztahu. Třeba na tom měla podíl viny i ta jeho přítelkyně přeci jen na vztah jsou dva. Něco mohlo být špatně ale nedávali to na veřejnosti znát.

    Nevěra je svinstvo, to nejde omluvit...
    Ale je pořád lepší, že se něco takového stalo teď a rozešli se, než aby trpělo dítě hádky, a dalšími naschvali které by určitě jeden druhému prováděli.

  • Lidé jsou různí pro někoho je normální podvádět, a jiní to berou jako strašnou věc, ale to neznamená,že se nemohou zamilovat jinde... Já nikdy nevěrná nebyla, v mém okolí mě až děsí jak je to běžná věc... Ale já například byla ta se kterou byl muž nevěrný, měl přítelkyní, ve vztahu ale nebyl spokojený, byli jsme přátelé a on mi často vyprávěl, že ho štve to a to, že ona nikam nechce, jen se válí u televize a spí atd... chtěl se s ní rozejít, ale neměl na to srdce, pořád říkal, asi počkám po prázdninách ať jí nezkazím prázdniny, bál se,že ona bude moc vyvádět, že bude nešťastná atd. Pak začal mezi námi vznikat vztah, měli jsme se moc rádi, sice dokud byl s ní tak jsme spolu nespali, ale už s ní nebyl tak často, chodil zamnou atd.. nakonec ji to řekl. teď už jsme manželé a čekáme miminko a pořád se máme moc rádi. já mohla být za potvoru a on taky, že jsem nějaké jiné přebrala přítele apod. Ale člověk do toho nikdy nevidí..

  • zažila jsem něco podobného a s odstupem času nevidím svoji situaci zase až tak špatně. Bylo to strašně náročné období, které se kvůli mimču muselo zvládnout. Dítě je super parťák a náhradní tatínek, který nás má rád už je taky na cestě, takže naše budoucnost vypadá dobře.
    A ten co nás nechal až teď přišel na to, o co přišel. Ale já ho zpátky nechci ani omylem, to není člověk, který by za něco stál.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist