Nevdane holciny, jake prijmeni??

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 10.8.2011 20:03

Holky vy co nejste vdane, jake jste daly prijmeni miminku?? Dala jste nektera prijmeni po vas a co na to pritel?? Mi byli od zacatku domluveni, ze prcek bude po me a kdyz uz se blizime do finale, tak muj zacina vysilovat, ze jako jestli to ma byt pomsta nebo proc mu to chci udelat. On se zenit v zadnem pripade nechce a nikdy nebude a ja uz to za tuto cenu ani nechci. Mam nejake zdravotni problemky a ted zrovna mi nervy neprospivaji. Vubec nevim jestli si stat za svym nebo ustoupit :-(

Podotykam, ze on vyrustal bez otce a tudiz jsem si myslela, ze ted bude chtit mit komplet rodinu a dat diteti to co nemel on, asi mu to neprijde dulezite. On tvrdi, ze na to papir nepotrebujeme, coz na jednu stranu ma pravdu a na druhou nema. Ja vim, ze vsechno budu vyrizovat ja a na druhou stanu nechci delat peklo.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevzal si tě, tak proč by se mělo dítě jmenovat po něm? Já bych dítěti taky dala jméno po sobě;)

  • ja dala prijmeni po priteli (tehdy jeste priteli), ale dala jsem to prijmeni rada, protoze si me chtel vzit a nyni jsme jiz manzele. v tvem pripade bych taky nedala, kdyz si te nechce vzit.. pritel si nas chtel vzit obe- mne i miminko a tlacil na svatbu, v opacnem pripade mi to prijde vice nez smutne....

  • Kdyby jste se chtěli v budoucnu vzít, tak bych dala po příteli, pokud se ale brát nechcete, tak fakt záleží jen na Tobě. Zase kdybych se svobodná rozešla (to vám nepřeju, jenom tak uvažuju), tak by se mi víc líbilo, kdyby dítě mělo moje jméno.

  • No já dám dítěti přijmení po přítelovi, jelikož se jednou chceme vzít. Ale pokud tvůj přítel razantně řekl,že se tě vzít nechce, tak bych miminku nechala soje příijmení-neustupovala bych!

  • syn dostal příjmení po mě, jeho otec s tím nesouhlasil, ale to je tak asi všechno co s tím mohl dělat. Měla jsem k tomu své důvody.Svatba v plánu nikdy nebyla, tak proč si komplikovat život.

  • Ahoj Jessi, tak já taky dala naší malé jméno po příteli a to z důvodu, že jednou také svatbu plánujeme a pak bychom si musely měnit jméno obě. I když je mi to teď trochu líto, ale spíš, že jsem mohla dát příjmení obě, i když zase by pak měla zbytečně dlouhé jméno. Ale pokud s přítelem svatbu neplánujete (i když nikdy neříkej nikdy) zvážila bych to. To ty budeš maminka na plný úvazek.

  • Pokud se nevemem bude mít po mě. Po svatbě dáme přítelovo příjmení

  • Ahoj, my se nevzali a malá se jmenuje po tátovi.
    Svatbu neplánujem a i kdyby jsme spolu později nebyli, tak mi to nevadí..

  • a já bych si stála za svým, není potřeba papír na svatbu...tak je přece maličkost po eventuální svatbě těch pár papírů vyřídit :)))...nevidím důvod, proč dát jinak jméno po něm, to je jen chlapská ješitnost.

  • můj manžel chtěl pojmenovat syna po sobě, otci nebo dědečkovi a docela dost jsme se o tom nahádali...já jsem totiž byla radikálně proti. myslel si jak podlehnu, ale to se mejlil :). celá jejich rodina se mejlila!!! :D.už jen z trucu jsem si prosadila svou. nebylo to fér říct manželovi, že si napíšu jméno jaký budu chtít a ani mu o tom nedám vědět, bude-li to třeba...ale to na něj zabralo a tak jsme se dohodli...:))). Jeho rodině jsem řekla, že po nikom se rozhodně jmenovat nebude a taky to skousli. Museli. Dneska je jim to úplně jedno. může být rád, že jsem si vzala jeho příjmení :))))

  • když si tě nechce vzít dej příjmení po sobě.určitě!!jeho boj že si tě nechce vzít at se on jmenuje jinak než vy 2 jeho boj...já beru život tak že když dítě tak svatba!!

  • Ahojky,obe moje deti dostali moje prijmeni.A jsem za to rada.A jestli se jednou vezmem tak jsi ponecham to svoje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist