Neustále svědění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436800 22.11.2020 5:53

Zdravím, mám už takový dlouhodobý problém.
Asi před 2 lety jsem měla zánět močáku. Po ATB jsem měla kvasinky, které jsem ihned přeléčila. Od té doby see mi ale pořád vracely. Byla jsem několikrát na gynekologii, užívala jsem různé masti, čípky, prášky a vždy to zabralo jen na chvíli. Vždy když to začalo svědčit mázla jsem se canestenem a nějak doufala, že to přejde. A asi před měsícem mi to znovu začalo. Tentokrát jsem ale neměla hrudkovitý výtok a svědění mě přešlo i na konečník. Tak jsem si říkala, že to asi kvasinky nejsou. Samozřejmě na gynde mi paní doktorka předepsala znovu prášky na mykozy a úpravu pH, ty jsem brala 7 dní a nic. Žádná změna. A teď jsem měla po stolici na toaletním papíru maličké stopy krve. Udělaly se mi malinké prasklinky, které teda bolí jak čert, okolo konečníku. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, co by to mohlo být, kromě kvasinek a jestli s tím také nemáte někdo zkušenost. Já už jsem opravdu zoufalá. S partnerem spolu už nespíme, nejím sladké ani bílou mouku, nosím bavlněné kalhotky, sprchuji se místo vany.. A furt nic. Už to mám tak dlouho, že jsem z toho i psychicky vyčerpaná.
Budu ráda za každou radu, na gyndu už se mi nechce, přijde mi, že mi to už ani nevěří.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podpořit imunitu a střevní mikrofloru napr probiotiky. Mimo jiné jsou i probiotiky k zavádění do pochvy.

  • AjdaK22.11.2020 7:27

    Hezky den, pokud vam nedelala na gyn stěry na ureaplasma tak okamzite vyzadat. Ty testy jsou celkem nákladné a mudri je tim padem neradi delaji - jsou drahe. Ja mela problemy s mocakem. Co tyden jsem dlabala atb a stridala se mi mykoza a zánět mocaku dokola a dokola. Protáhli me pres spital přes venerologii kde s tebou zachazi jak s největší špínou a fetakem a nakonec pomohla az zmena gyn. Která mi po zdeleni problemu udelala tento ster, 3 tydny jsme s pritelem brali atb a od te doby mam svaty pokoj. Ještě urcite neni od veci celkove vycistit organizmus tinkturou z cerneho oresaku, tito mrzaci jsou na atb casto rezistentní takze pak je to takova posledni zachrana.

  • Pre mňa taký klasický príklad, pchať chémiu, pacientka sa obmedzuje s jedlom, nosí vzdušné prádlo, nemá sex, ale na obnovu mikroflóry nedostane nič. Prostredie tak ostane narušené a kvasinky sa premnožia znova. Po čase má mikroflóru celkom zničenú, čiže tabletky na podporu pH sú zbytočné keď ho nemá čo udržať.
    Ok a čo teraz: v prvom rade sa preliečiť probiotikami ako už bolo spomenuté, perorálne aspoň mesiac, vaginálne 10 dní, pokojne aj ráno a večer. 2. Konečník treba kvôli tým prasklinkám natierať, sudocrem, bepanthen, kokosový olej... Čo vyhovuje. 3. Po 3 mesiace hneď po skončení ms nasadiť zas vaginálne probiotiká na 5 dní. Potom ďalej vždy dať pri pocitoch nepohody. Zo začiatku to bude bývať po sexe, ms, mikroflóra sa bude obnovovať minimálne rok. Keď tieto pocity vymiznú bude všetko v poriadku, život ako predtým (pokojne čipkované prádlo, sex bez predošlej hygieny a tak ďalej).

  • Otázkou je, zda jde opravdu o gynekologický problém. Doporučuji konzultovat s praktickým lékařem - ten ti může poradit, zda to máš řešit jen na gynekologii, nebo se obrátit třeba na urologa, proktologa.
    Já chodila na ORL tak dlouho, že mě bolí v krku, až mi praktický lékař zjistil zápal plic. Od té doby chodím nejprve k praktické;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist