Neustálé krvácení po trhání zubů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #13558 12.5.2017 18:12

Ahoj holky,
neptám se kvůli sobě, ale kvůli dědovi. Dnes mu vytrhl zubař 5 zubů naráz, a taky prý trochu musel sekat. Jde mi o to, že mu to neustále krvácí. U zubaře už byl ráno, pak se znovu vrátil k zubaři zhruba kolem druhé hodiny odpoledne, protože to stále krvácelo. Tam už ale byla pouze sestra, která mu řekla, že není možné kontaktovat lékaře a že se děda má uklidnit to je vše. Jenže u nás ve městě není žádná zubní pohotovost, až od zítra. Tak bych se chtěla zeptat, jestli je nějaká možnost jak to zastavit. Jestli máte nějakou radu. Jsme z toho už zoufalí. Mě už několikrát trhali zuby, ale vše se mi zastavilo maximálně do třech hodin.

Díky moc, nakonec to bylo neúnosné tak jsme volali klasický urgentní příjem a ta byla velice milá sestřička, která řekla kam máme přijet, a že sežene urgentně zubaře protože tohle je nebezpečné. Trvalo to 20 minut a bylo hotovo. Krvácení zastaveno.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova12.5.2017 19:50

    No ono hlavně to nesmí tu pusu vyplachovat, jinak se to nezastaví. Musí se to jakoby zatáhnout a když to bude vyplachovat, tak se to nezatáhne a bude to furt krvácet. Takže spíš hodinu dvě nejíst, nevyplachovat a moc nepít. Mě teď trhali osmičku a tohle mi řekla zubařka. Hlavně nevyplachovat, jinak to furt poteče. Nechat to prostě být, maximálně z venku ledovat. A pak jíst spíš tekutější stravu a dobrý jsou prý na to nanuky. Ledují to a zároveň se člověk z toho trochu nají :-)

  • Jak je děda starý? Nebere nějaké léky na ředění krve? Nemá nějakou nemoc, co by krvácení ovlivňovala? Kdyby krvácel moc, zkusila bych pohotovost i v jiném městě. Jestli jenom trochu, tak ledovat a dávat hodně tekutin a vitamínu C.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist