Neštovice ve školce a blížící se dovolená

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80334 19.5.2018 22:48

Holky,potřebuji rady a hlavně si to srovnat nějak v hlavě.
Ve školce se před 2 týdny objevily neštovice (v jiném patře,než je naše třída), ve čtvrtek vypukly neštovice u marlenčinýho spolužáka, v pátek u holčičky, se kterou si marlí dost hraje (coz si rikam, ze ten vir se musel dostat k detem z marlenciny tridy hned od toho prvniho pripadu). problém je ten, že za 5 týdnů máme jet na dovču k moři, kam kvůli atopickému ekzému obou dětí (kdy matymu hrozi kuvli postizeni vetsiny telicka i hospitalizace) opravdu nutně potřebujeme.
marli by mela byt "v pohode" ve smyslu,ze jestli u ni nestovice vypuknou, i kdyby to bylo az za dva tydny, tak bude na dovcu z nejhorsiho venku. ale maty by to chytil asi az od ni,pak 2-3 týdny inkubacni doba, takze teoreticky by to dostal az tesne pred dovcou...
a ted proste nevim,co delat. davat marli dal do skolky,protoze uz to je asi jedno? nechat ji doma pro případ,že to jeste nechytla? a pak chodit na jina hriste,kam nechodi skolkove deti? napadlo mne si i vyzadat cislo na maminku nemocne holcicky ve skolce a domluvit si hrani deti,abychom co nejdrive zkusili nakazit i matouse,ale jednak maminku znam jen od videni,takze, obzvlast,kdyz ma nemocny dite, nepocitam s velkym nadeseni,a hlavne si myslim,ze ucitelka ze skolky mi to cislo ani neda- nemela by....
mate nekdo zkusenosti? chytly vase deti ve skolce nebo ne? jak dlouho to u vas trvalo - do vypuknuti a pak nemoc? jaky je rezim,kdyz jsou stroupky zaschle a neinfekcni?mate nejake jine napady,jak to resit ci neresit?

holky, dekuji vsem moc za prispevky. k mori s nestovicemi urcite nepojedeme,tam je to bez debat.kdyby mely ten tyden aktivni nestovice,pak 2 tydny lecba strupu a pak bychom meli letet, tak to bychom konultovali s dr.a asi uz leteli. mame to na dva a pul tydne, takze by se to vyplatilo,i kdybychom byli treba prvni tyden zalezli jen na hotelu, nebo jezdili po "muzeich" v ramci klidoveho rezimu.
s tim,co delat ted,ale porad nevim. proste nic neni dobra varianta a je mi jasne, ze kdyz je pujdu ted nakazit,chytne to matous a marli ne a ta to pak chytne od nej.kdyz je nepujdu nakazit, ukaze se,ze marli je uz ma:-D no asi to nechame osudu a dame se na modleni. marli omluvim ve skolce a uzijeme si zahrady. lidl ma zitra zahradni hry, tak pujdeme misto sokola nakupovat.
jeste jednou dekuji.


Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi19.5.2018 22:58

    Tak to ti nezavidim. Asi bych se zkusila zeptat ucitelek ve skolce, zda by pripadne maminku nekontaktovali za tebe a vysvetlit jim celou situaci, ze to je proste takhle u vas komplikovany... Cislo pochybuju ze ti daji, ale poprosit je o to, aby ji samy zavolaly a pripadne daly kontakt na tebe to uz neni takovej problem.

  • Souhlasím s odpověďmi výše + neštovice, ac se nezda, jsou docela vážná nemoc. Virus je po celém těle (myšleno uvnitř organismu, ve všech organech). Pupínky jsou "jen" dusledek. Doporučuje se ještě 14 dni dodržovat rekonvalescenci, klidový režim a nejlépe bez slunce :-( Takže pokud "nakazit" (nejsem zastáncem nahaneni nemoci, ale v tomto pripade...) asi co nejdřív 8-o

  • whitehorse120.5.2018 6:35

    Já bych zkusila v tuto dobu posílit imunitu děti, aby je zrovna teď nedostaly. Kolem Elišky šly neštovice několikrát, měla je dokonce její nejlepší kamarádka ze třídy se kterou seděla v lavici a i občas pila z jedné lahve a nechytala je. Propukly až na nějaký 5.pokus když v inkubační době byla se školou na horách a byla ve větší zátěži, tak 4 den po návratu se objevily. Takže ono i chytnout neštovice není pro zdravé dítě snadné.
    Takže pokud posílíš imunitu Marlenka a nebude ve větší zátěži (nemoc, stres, náročné fyzické aktivity), tak si myslím, že je teď ani chytnout nemusí, i když bude ve školce. Bohužel ony ani ty neštovice nemusí být úplně na pohodu a mohou být problémy, tak bych s nějakým záměrným nakažením dítěte moc nespěchala, ať si případně nezkazite dovolenou. Navíc pokud je malý na tom takto, tak aby to u něj nemělo horší průběh s komplikacemi.

  • Pokud deti nakazite...tak pak more asi neni vhodne..jelikoz s jizvickama se nesmi jeste dlouho na slunicko....hoji se celkem dost dlouho. My je meli pred letem...a bylo tezke se vyhnout dlunci a zustali synovi fleky na tele. Radeji bych se nestovicim snazila vyhnout.

  • řešila jsem to loni, kdy měl Adam ve školce přímo ve třídě neštovice a já těsně před porodem...nechala jsem ho na radu dětské hned doma (pokud už to chytil, bylo by to jedno, ale aspoň nějaká šance..) Nicméně dopadlo to tak, že Adam ustál už dvě epidemie neštovic ve školce a nenakazil se, teď už je jediný ze třídy, kdo to neměl nebo není očkovaný..tím chci říct, že je tu šance, že marlenka to zatím nechytila a nechala bych ji doma. Jak už někdo psal, nasadila bych Imunoglukan (za mě nejlepší na imunitu), a třeba budete mít štěstí a vyhne se vám to.
    Takové to cílené nakažení dětí se mi moc nelíbí, nikdy nevíš, jestli zrovna už v sobě nemá nějaký jiný bacil, a ještě mu k tomu přidáš neštovice..Teď na jaře takto sousedky dcera se šly nakazit neštovicema, za dva dny dostala dcera spálovou angínu, a sotva se z toho dostala, tak se jí rozjely ty neštovice a byl to mazec :-(
    Já bych případně to moře riskla i s neštovicema...pár dní budeš s malým ve stínu a na hojení mu pak třeba to moře i udělá dobře. Nebo taky se mu to může rozjet až tam, to předem prostě nevíš

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist