Neštovice u půlročního dítěte - zažil někdo?

Otázku položila: Hanca256 7.3.2013 14:28

Holky, zažila jste některá u půlročního dítěte neštovice? Je možnost, že jsme je chytli, tak by mě zajímalo, jestli to není nějak nebezpečné nebo jaký měly průběh? Děkuji za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad7.3.2013 14:49

    Moje mladší dcerka měla neštovice v 8 měsících. Chytla je od starší dcerky, tkerá si je "přinesla" ze školky. Starší měla horečky a dost se trápila, mladší jen pár pupínků. nebýt těch pár neštoviček, ani nevím, že je nemocná. Byla pořád stejně šikovná, usměvavá, dobře baštila a super spala. Takže za mě je to fajn, že je dostala tak brzo

  • Nyali7.3.2013 19:42

    Čím starší dítko, tím bývá vyšší výskyt pupenů a tím i častěji komplikovanější průběh (teploty, bolesti v krku, protože výsev může být i na sliznicích). Kojenci to většinou zvládají bez problému, takže bych strach neměla. Nebezpečné to je, když by je dívka dostala až v dospělosti - to by mohlo způsobit i neplodnost, apod. Malé děti to zvládají pefektně (-: Každopádně po skončení výsevu bych byla opatrná, protože neštovice docela hodně snižují obranyschopnost, tak aby dcerka hned nechytla nějaký infekt.

  • ahoj, moje malá je měla v 9 měsících, teď na silvestra. A musím říct, že na to jak byla malá, to měla docela děsné...pupínky měla úúúplně všude :-(. Nejvíc to odnesl zadeček :-( tak spala celou noc bez plínky u nás na posteli - to bylo něco....měla dva dny i teplotky. Trvalo to tak týden, pak se to zklidnilo a pupínky začaly mizet. Na druhou stranu jsem ale rána, že už je má za sebou.

  • marketali8.3.2013 8:17

    Mě to dcerka chytla taky v pěti měsích od syna, který je přinesl, ze školky. Průběh u ní byl taky mnohem horší než u syna - ten to zvládal dost v pohodě. Dcera ale měla pupínky úplně všude, ve vlasech, na obličeji, nejhorší snad na zadečku a na zádech, tam má jizvy do dodnes. Myslela jsem, že ji do toho pudru budu smáčet. Teploty měla taky, ale už si nepamatuji jak dlouho. Doktorka nám na to pak napsala dokonce antibiotika - po těch to pak bylo lepší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist