Neštovice - jak dlouho být s dítkem doma?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174927 26.2.2020 20:02

Dobrý večer, ve školce nám řadí neštovice. Mám doma dvě děti 2,5 a 5 let. Ani jeden ještě neštovice neměl. Kdyby se u nich neštovice ukázali jak dlouho je třeba s dítětem být doma? Právě nastupuji od března do práce, tak kdyztak ať vím s čím počítat. Moc děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dceru jsem nechala 3 týdny, syna 2 týdnya kousek (dostal je krátce před vanocemi takže do školky sel až po prazdninach).
    Jde i o to, že po prodelani nestovic je tělo hodně oslabeno.
    Taky ještě počítej s tim, že jedno dítě to může chytit od druhého a je nějaká inkubacni doba a obvykle jedno se z toho dostane a druhému vylezou pupínky.

  • terryk27.2.2020 12:53

    Zpravidla se doporučuje týden nevychazet z domu (většinou je to chvíle, kdy už má dítě výsev za sebou, neštovice jsou zaschle, a tudiz dítě neinfekcni), další týden se pak doporučuje nedávat dítě do kolektivu kvůli oslabené imunite (takže max chodit na vycházky). Blbý je, že v tu dobu se neštovice zpravidla objeví u nakazeneho sourozence, takže rodiče čeká dalších 14 dní na osetrovacce :-/ my takhle měli větší nebo menší karanténu loni na jaře. Trvala ty čtyři neděle, no.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist