Nesnáším svou práci..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438628 25.9.2021 8:34

Ahoj holky,chci se zeptat na radu(?) asi,nevím..
Dělám 2 měsíce v restauraci u myčky nádobí,práce to je náročná ale to se dalo čekat,nádobí je tam nejvíce hlavně od té 12té do 14té hodiny,max. do 15té,prostě během oběda..
Tělo už si nějak zvyklo ale s psychikou je to o dost horší..
Jde o kolegyně..Už od začátku se snažím být usměvavá a komunikativní ale ony mě prostě nenávidí..Dělám všechno co mi řeknou a stéjně mají rýpavé kecy a debilní pohledy..Každá mi tam ze začátku řekla že se mám připravit,že jedné trvalo půl roku než se dostala do toho tempa,druhé zase rok,prostě nikdo tam to tempo nezvládal hned..Jenže po mě to jejich tempo chtějí už od začátku a jak nestíhám (což kolikrát nestíhají ani ony sami) tak mi vynadají že jsem neschopný debil..Jeden den nám vedoucí přišel říct že přijal další brigádničku a že na druhý den příjde,ta jedna si do mě "nenápadně" rypla,věděla že jí slyším ale dělala že ne a řekla že "doufám že nám tu dají někoho schopného,ne jak tu mladou co teď vzal"..Bylo mi do breku ale celkem jsem se těšila že tam konečně bude někdo s kým bych si mohla rozumět.Na druhý den přišla starší paní,příjemná,sympatická,dobře se s ní povídalo ale kolegyně se do ní hned na druhý den začaly navážet..Paní se zeptala jaké nádobí má dávat kam a držela zrovna mísu,jedna kolegyně na ní vyprskla že se nemá debilně ptát a má se dívat co kde je (držela mísu kterou musíme nosit kuchařům na druhou stranu,nemohla to vědět protože jí to nikdo neukázal).Rýpaly tam do ní celý den,tak samo jako do mě,obě jsme neschopné,líné,nesnažíme se..
Když mě a té druhé brigádnici končila směna,tak šla první do šatny a já si musela dodělat ještě nějakou práci,kolegyně jí samozřejmě hnusně pomlouvaly,dodělala jsem co jsem musela a šla jsem už taky do šatny..Ta nová tam pořád seděla u své skříňky a brečela..Řekla mi jen že neví jestli tohle zvládne a šla domů..Ta paní tam byla necelé dva týdny,každý den do ní i do mě rýpaly,každý den odcházela s brekem a ony jí tak psychicky vydeptaly že prostě musela dát výpověď..Já se tam snažím udržet protože se práce těžko hledá ale taky už ztrácím nervy a čekám kdy se tam taky sesypu..Kolegyně si stěžujou že jich (nás) tam je málo ale brigádnice se tam mění jak na běžícím páse a žádná to nezvládá-ne kvůli práci ale kvůli nim,jenže to už si oni neuvědomují.Je to tam opravdu peklo,kolikrát když tam není vedoucí si mě tam nechávají schválně o 2-3 hodiny déle i když bych jako brigádnice měla končit přesně na čas jinak mám z toho potom problém že jsem si neodpíchla v čas (s vedoucím se mimochodem taky nedá normálně mluvit),mě to nevadí jim po směně pomoct,nevadilo by mi to teda kdyby se slušně zeptaly,ne že mi řeknou že "ty jdeš kam?! Zůstaneš tady a uděláš to a to!",to a to je mimochodem většinou práce co dělám za ně..Prostě tam jsou zvyklé na ten svůj kolektiv a žádného nováčka tam nechtějí ale já opravdu teď dát výpověď nemůžu,peníze potřebuju..
Vím že si teď klepete na hlavu že jsem ten typ co si nechá na hlavě dřevo štípat ale já na lidi neumím být zlá,já radši udělám co řeknou aby na mě neřvali..Fakt už nevím co mám dělat aby tam se mnou byli spokojené,za hodinu tam jdu znovu a už teď mi je zle při té představě co tam zas budu mít za peklo..Poradíte co mám dělat?..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • bestie25.9.2021 8:45

    Co dělat? Najít si místo někde jinde a na tenhle horor se vykašlat. Nabídek je teď všude spousta, podobná nebo i jiná nekvalifikovaná práce se určitě sehnat dá. Pracovat v takové atmosféře je o duševní zdraví. Až se z toho sesypeš, těžko budeš vydělávat.

  • macicekkajik25.9.2021 12:08

    Pokud se jim neumíš postavit, nezbývá ti nic jiného než hledat práci. Takoví lidé ubližují ostatním, protože jsou sami nešťastní a proto se jim snaží znepříjemnit život. Na takové ženské je nejlépe se vykašlat, obrnit se a dá se říci, je mít na háku, ať si říkají, co chtějí. A nejvíce takové slepice naštveš, když přijdeš do práce s úsměvem a ještě nejlépe si zpívat. Protože čím více vidí, jak ti ubližují, tím více to budou dělat. Vždyť jim ubližovat, ani být hnusná nemusíš. Pozitivita je ta největší síla. Hledej si jinou práci. A do této práce choď s úsměvem a až si najdeš práci, tak jim jen zamáváš, ať si to dělají ty protivný ženský samy, když tě tam nechtějí a chtějí se dřít ještě více. Když si budeš říkat, že jinou práci nenajdeš, tak ji také nenajdeš. Nauč se být pozitivní a pozitivní síla se ti bude vracet.

  • Seber svoji čest a okamžitě skonči bez ohledu co si kdo o tom pomyslí. Tohle je šikana... Práce se sice hledá těžko, ale -promin, teď to vyzní povýšeně a ošklivě - mytí nádobí v restauraci, dělat tam blbecka? Určitě máš na víc a nějaké lepší místo se najde vždycky. Já jsem měla čest dělat za svých studentských let v několika takových restauracích i hotelech.. nevím, ale přijde mi že vždycky se tam našel nějaký takový hajzl který se vozil po ostatních nebo to alespoň ,,podržtaškum u nádobí,, znepříjemňoval. Nehledě na to že se s lidmi v této ,,vypomocnicke funkci,, vymete kde co horšího Živě si pamatuju na jednoho kuchaře, pro kterého jsem taky byla úplne hov...
    Vykašli se na takovou práci, to ti za to nestojí. Jakou máš školu, kolik ti je? Napadlo tě třeba jít dělat něco jiného? Co se povídá tak třeba v některých supermarketech pry dobře platí..
    Jen ještě dodám - práci u nádobí neznevažuji ani neshazuji (mohlo by to tak vyznít po tom co jsem napsala nahoře). Tito lidi toho mnohdy nadrou nejvíce a za peníze které tomu neodpovídají. Odměnou jsou navíc psychické a zdravotní problémy.

  • Já se bojím, že moc nejde se "jim postavit". Opravdu najít práci jinde. Také jsem pracovala v kolektivu, kde se po mě šéfová vozila (psychicky), zpochybňovala moji práci, nevěřila mi, podkopávala nohy, vždycky jsem to odkládala, že "to se ještě poddá", měla jsem tam kamarádku a říkala mi "neboj, ona se zlepší, ona se zlepší, musíte si na sebe zvyknout".. No, nezvykli. Zamávala jsem šátečkem a pápá. Teď jsem v kolektivu, kde mi i za mou práci děkují - to je to, co jsem hledala :). Držím pěsti, ať najdeš také :)

  • MagdaRadilka816.1. 11:53

    Já bych nechodila do práce, která by mě nebavila. Nabídek je všude spousta, tak není těžký si najít něco jinýho. Nemusíš dávat výpověď hned. Hledej něco jinýho a až budeš mít jistou jinou práci, tak dej tady výpověď. Já mám pohodovou práci, sice náročnou, musíme si sami kupovat pracovní obuv a oblečení z https://www.ardon.cz/c/310/pracovni-obuv , ale dostáváme na to příspěvek, ale hlavně máme dobrý kolektiv, takže se každý den do práce těším :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist