Nesnáším být středem pozornosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57422 25.9.2012 17:10

Ahoj holky, ja už nevím co mám dělat... nesnáším být středem pozornosti a ted jakoby mi to dělali všichni naschvál :/ ve škole třeba když všichni ztichnou a poslouchají jen mě celá zrudnu a jsem v háji.. :( Nevím prostě co mám udělat, čím tomu zabránit. Dělá mi to strašnej problém :( Říká se když se člověk něčeho bojí, má to dělat častěji a tím se obrní, ale u mě prostě nic, je to akorát čím dál horší. Myslela jsem, že prostě jak budu starší tak to bude lepší, ale jsem v druháku na střední a je to ještě horší. Ono mi ani nepřidá to, když za sebou slyším se smíchem: Ona je celá červená. Potřebuju prostě nějak poradit, jak se toho ostychu zbavit.. :'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simea25.9.2012 20:00

    Rozsirit si mantinely. Verejne vystupovat, treba prednaset pred vetsi skupinou lidi, najit si brigadu, kde budes v kontaktu s cizimi lidmi.

    Cim vic budes stredem pozornosti, tim se to podle me nezlepsi, pokud se nepokusis si takovehle veci "uzivat". Kazdou nevsedni zalezitost promenit v moznost se otrkat. Me hodne pomohla prezentace pred celym prednaskovym salem na mikrofon 10 minut. To byl otres. :)

  • Ahoj, moc ti neporadim, měla jsem stejný problém a začalo se trošku zlepšovat až na VŠ. Jediné, co mě napadá jsou bachovy kapky. Beru je teda na něco jinýho, ale jsem spokojená.

  • A proč všichni zmlknou, když něco říkáš? Neříkáš blbosti? Nemáš špatnou výslovnost nebo přízvuk? Nemáš divně posazený hlas? Zkus se sama natočit na video, aspoň na telefon, a pak se zkontroluj... A pak si zkoušej různé scénky před zrcadlem a natáčej se... Když budeš se sebou spokojená, budeš vědět o čem mluvíš, přestaneš se červenat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist