Nesnášenlivost lepku u kojenců

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52044 21.5.2012 9:22

Ahoj holky, mám takový problém s prckem. Občas mi zvrací, je to tak třikrát za týden. Jednou jsme vyloženě hodně zvraceli. Jednou taky měli nevysvětlitelné horečky, mysleli jsme, že je to k zoubkům. Jenže teď mě napadá jestli to nemůže být způsobeno lepkem. Teď neměl nic s lepkem, celý týden a ani jednou nezvracel, včera žužlal chleba a zase zvracel. Nedělala jsem to úmyslně, ale pokud mu nebylo dobře, dávala jsem mu jen Sinlac, takže byl komplet bez lepku. Průjmy nemá, ale stolice je taková jak kdy, někdy pevný bobek a někdy taková mazlavější. Je tu někdo, komu byla diagnostikovaná u prcka nesnášenlivost lepku? Jaké měli příznaky? Máme celiakii v rodině, tak mám docela strach.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a kolik měsíců je prckovi? Já bych s tímto, co jsi popsala asi zavolala dětské doktorce, dá ti přes telefon aspoň základní informaci a pozve vás možná na krevní testy. Já bych řekla, že znakem celiakie by mohly být i bolesti bříška a hubnutí, to jsou ale jen mé domněnky. Neboj se, věřím, že to bude jen planý poplach. S tou doktorkou to ale zkus. Ať to dobře dopadne!

  • Ja bych tohle vsechno rekla Dr a uvidis co ti rekne. Nam je 8mes a taky mam z toho strach, protoze sama bezlepku mam. Me rekla doktorka kdyz jsem se ji ptala,ze to musim vypozorovat jidlem a kdyz jsem chtela udelat krevni testy,tak mi rekla, ze to nejde,ze by se to nezjistilo coz nechapu. Ale jak pises, nekdy mu bylo taky zle a tak davam jenom sinlac,po nem je v pohode, po jinych kasickach je mu tezko a boli brisko. Ale treba piskoty mu nevadi,teda aspon myslim,nema boleni nic. Stolici ma maly taky jak kdy. Ja se na to ale poptam zitra pri kontrole lepe, protoze se to prece nejak musi zjistit i jinak nez je chudatka male nechat trpet.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist