Nervozita, nepřijemná to věc

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22856 21.4.2011 23:06

Ahojky. Chodím na víceleté gymnázium a jsem celkem pilný student. Všechy naučitelné předměty se naučím a postupy v matematice chápu. Ale vždy ,když z dané látky píšeme písemku ,tak ikdyž vše umím znervozním a přestávám si věřit a tohle se i někdy odráží na mých známkách. Také hraji na flétnu a vždy když mám koncert tak cítím srdce až v krku a v průběhu hraní lapám po dechu jako ryba na suchu. Newíte jestli se s nevozitou dá něco dělat? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem taky takový nervák :-) Můžeš vyzkoušet třeba bachovky, mohlo by to pomoct.

  • Ahojky,
    je to o cviku, postupem času to určitě přejde, třeba až budeš malinko starší. Je vidět, že ti na tom záleží a to je dobře. Možná zkus nějaká dechová cvičení na uklidnění a zkus si to víc užít :-)

  • Když máš koncert zkus se třeba dívat na jedno místo na nějaký bod a nebo si představ že jsou všichni nahý :-) Dřív jsem taky hrála na flétnu, docela mi to pomohlo =)

  • Já jsem hrála dřív na klavír a pomohlo mi, když jsem si řekla "Většina lidí co tu sedí by nezahrála ani polovinu toho co já, tak můžou být zticha když udělám chybu." ....No a co se týká školy - jak říká moje mamka - "jedna vlaštovka jaro nedělá," to znamená jedna pětka žádná pětka :) A uvidíš že pětkou to nikdy neskončí :P

  • Mám to uplně stejně jako ty.:) Jak s gymplem,tak jsem to tak měla s flétnou i se zpěvem. :) Jsem nervozní dokonce ikdyž musím mluvit před třídou. To se musíš jen uklidnit. Nám na začátku prváku říkali,že gympl je od toho,aby nás naučili nejen spoustu věcí ohledně vzdělání,ale taky výchovy. Do toho patří i to,jak se zbavit nervozity. Věř mi,že postupem času tě to gympl naučí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist