Nepovinné očkování ano či ne?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 2.10.2012 14:08

Zdravím maminky, prosím o vaše názory. Dnes jsme byli s naším dvouměsíčním chlapečkem na povinné očkování hexavakcínou, do 14ti dnu se musím rozhodnout, jestli využiju i možnost očkování nepoviného a to bud Prevenar 13 nebo Synflorix. Nějak si pořád nejsem jistá, zda očkovat nebo ne, co myslíte vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No vsechny moje kamosky si nechali dat i to nepoviny ockovani. Ja sem v 22,tt a uz ted si o vsem shanim informace a urcite dam malinkou ockovat :)

  • Tak já tohle budu řešit až za pár měsíců, ale už teď jsem rozhodnutá, že žádné nepovinné očkování rozhodně nechci. Očkování je dost drastický zásah do těla dospělého, natož dítěte, efekty jsou často pochybné, vedlejší účinky někdy i děsivé... No prostě já jsem odpůrce různých vakcín a podobných nepřirozených zásahů do těla. Nedivím se ani těm maminkám, které odmítají i ty povinné. Ale je to na tobě, jaký ty máš k tomu vztah a zda tomu věříš. Pokud očkovat chceš a jen nevíš jakou, doporučuji zapátrat na netu, informací je tam dost, viz třeba tato diskuze http://www.emimino.cz/diskuse/prevenar-x-synflorix-29568/

  • Jsem ráda, že nejsem jediná, protože moji drahouškové na žádné takovéto očkování nešli a nepůjdou. Sestřička házela kyselé ksichty, ale to je asi tak to jediné co může... Těmto očkováním nevěřím z mnoha důvodů a utvrzují mě v tom vyděračské reklamy z televize. Jsem i proti očkování proti rakovině děl. čípku. Jediné nepovinné, které asi dáme je proti tbc, ale ještě nejsme uplně pevně rozhodnutí.

  • ahoj, napíši jen naši situaci. My jsme nechali píchnout Synflorix, a to min. za 14dní od Hexy. Najednou jsem to nechtěla ani omylem. Další ostatní nepovinná očkování mi přijdou zbytečná.

  • petulinkaa132.10.2012 14:35

    No já vím jedno,že očkováních kort nepovinych nejsem zastance,prijde mi to strasny dávaát tolika očkování co jsem se tak doslechla už tak malému tělíčku.Ne,ne a ne,TBC ano...ale takový ty navíc co se k tomu přiřazuje i např. rakovina dělož. čípku - BLBOST! čim mín očkování tim líp,sam muj prakticky lekar,kdyz jsem se nim bavila všeobecne o očkováních řikal,že jsou to sr....! cim min jich mas,tim líp ba naopak ti očkovaní jsou i neho jako první atd. proto jsem ráda,že to neni typicky dotkor,který co by ti mohl rvvat ti narve a jsem rozhodnutá,že mojí dceři žádný takovýhle očkování neavíc dávat nebudu! ale každý na to má jiný názor,záleží jak kdo čemu věří :-)

  • Martasek892.10.2012 14:45

    Já dala Prevenar 13, víc nepovinného zatím neplánuji. Některá očkování mi přijdou fakt zbytečná a člověk by si ty nemoci měl projít.

  • Já mám těsně před porodem a už ted' jsem rozhodnutá,že nepovinná očkování určitě ne. Někde jsem slyšela názor,že čím víc očkování,tím lepší rodiče,ale utvrdilo mě to jen v tom,jak jsou lidi praštění!

  • synovi jsem nechala dát Prevenar 13 a Priorix tetra, očkování snášel naprosto v pohodě, píchali mu Prevenar současně s hexou a žádná reakce se nevyskytla. Proti tbc ani rotavirům očkovaný není.

  • Taky jsem se na tohle tady ptala. Byli jsme na očkování minulý týden a nechali si píchnout Synflorix. Dle našeho lékaře prý asi už tři roky nebo čtyři roky po sobě vyhrál jako nejlepší lék tohoto typu pro mimča. Nic jsme za to nedopláceli. Myslím, že zrovna tahle nepovinná vakcína je hrazená. Aspoň u našeho lékaře to tak je. Jinou nepovinnou dávat nebudeme.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist