Nepohyblivé spermie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36841 15.3.2012 13:51

Ahoj womenzonenky. Možná tu už tento problém někde je,ale nechce se mi to hledat. Včera jsme byli s přítelem u lékaře - gyn. na vyšetření, protože se nám nedaří mimi. Já jsem zdá se v pořádku,ale přítel má problém - v jeho vzorku bylo jen velmi málo živých, pohyblivých spermií. Doktor mu hned nasadil vitamin E a acidum folikum. Chtěla bych se zeptat jestli existuje ještě něco - čaj, bylinky, které by pomohly a které lze užívat s léky které nasadil doktor. A nebo to máme nechat jen na tom co doporučil doktor? Máte s tím některá zkušennost? Pomohlo to? Přítel je z toho dost zoufalý, padla i slova o rozchodu a to já rozhodně nechci, miminko si moc přejeme a tak hledáme jakoukoliv možnost jak spermie rozhýbat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně přítele uklidni, dneska je to čím dál častější problém. Ale chápu, že se může cítit hloupě, jako by nebyl pořádnej chlap. Slyšela jsem o kotvičníku, ale nemám vyzkoušené. Můj manžel měl slabší spermiogram, urolog mu doporučil Profertil (kapsle) a za 3 měsíce byl kontrolní sperimo, sice stále pod normu, ale mnohem lepší. Profertil je ale hodně drahý, nicméně nám asi pomohl, když jsem poté otěhotněla :-).
    Navíc, i kdyby se nedařilo dál, pořád je tu možnost umělého oplodnění, na to stačí i hodně špatný spermiogram, oni už ty správné mršky posbírají :-D.
    Hodně štěstí!

  • ještě někdo doporučuje Wobenzym (ale bohužel taky hodně drahý), a z vitamínů i selen a zinek k tomu vitamínu E a kyselině listové co už máte.
    k tomu kotvičníku (tribulus terestris) jak píše magdavlk - pokud se pije v přiměřeném množství 1 šálek denně, tak pomáhá celkově (je psáno, že podporuje tvorbu), ale fakt to s ním nepřehánět. nám Dr řekl pít tak 3 týdny, týden pauza a pak zase 3 týdny. manžel ho pil ve velkých dávkách dlouhodobě a spíš nám to asi uškodilo (i když kdo ví) - po vysazení sem byla těhu do 1,5měsíce :D tak nevím, jestli to tím bylo nebo ne,ale pokud pít, tak dodržet dávkování ;-)

  • Ahojky, mám ráda stránku www.otehotnet.cz kde je hodně těchto přípravků například jsem ti našla nějaký čajík http://www.otehotnet.cz/caj-na-potenci/42-caj-na-potenci.html
    ale neboj, pokud se mu mršky nerozhýbou,tak když se půjde do úmělého oplodnění,tak tam vyberou tu nejlepší spermijku a mimi mít budete :-). To že je problém u chlapa je milionkrát lepší,než když je to u ženy, znám to z vlastní zkušenosti :-(
    tak držím palečky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist