Neocate - doplatek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 5.12.2012 15:22

Ahoj holky, je u nás možné podezření na alergii bílkoviny kravského mléka a od dr. jsme dostali recept na Neocate. v nemocniční lékárně chtějí doplatek 279,-Kč. Na netu jsem četla na jiných diskuzích, že někde dopláceli jen za recept. Máte někdo aktuální zkušenosti s tímto doplatkem? Kolik jste dopláceli nyní Vy?

Manžel to dnes vyzvedl a nakonec doplácel jen 118,-Kč a z toho je ještě 30,-Kč za recept, takže dobrý.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teda nevím přesně u tohoto léku, ale vím, že sestra bere nějaký lék na astma a v jedné lékárně se doplácí přes 300Kč, v některé třeba jen 50Kč ;) asi by to chtělo zjusit obchodit lékárny ve vašem okolí ;)

  • Doplatek za Neocate je 279,- korun. Přesně takový je teď rozdíl mezi jeho cenou a úhradou pojišťovny (cena 1698, úhrada pojišťovny 1418). Problém doplatků je, že úhrada od pojišťovny se pravidelně mění. VZP vydává číselník každý měsíc, a někdy udělá změny i v průběhu měsíce. Takže třeba v listopadu byl jeden lék bez doplatku, a od prosince mu pojišťovna snížila úhradu a může teď na něj být doplatek klidně i 500. A úplně stejně se může změnit cena výrobce. Takže prostě u léků platí, že to co je jeden měsíc, nemusí být pravda příští měsíc.
    JInak taky samozřejmě se může lišit cena v jedné lékárně a v druhé. Lékárna nemusí uplatnit celou marži, takže je možné, že pokud cenu na úkor vlastního zisku sníží. My to děláme např. když rodinu známe, a je to třeba matka samoživitelka. Nebo když si u nás někdo bere hodně balení a chodí k nám pravidelně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist