Nemůžu se rozhodnout pro jméno

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29788 28.10.2011 11:14

holky nemůžu se rozhodnout pro jméno.Laura,Melanie nebo Veronika. co myslíte? popř.máte nebo znáte někoho s takovými jmény a jak jim říkají domácky zdrobněle?

u té Melánie se mi líbí, že byh jí říkala Melany.. Když si to řeknete zní to docela hezky měkce a holčičkovsky :-).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1328.10.2011 12:15

    Veronika je pekné jmeno,ale mě přijde tvrdý :-( Melanie je moc pěkný a neobvyklý a Laura se mi taky líbí,ale pak záleí jak to jde k příjmení :-)

  • Ahoj tak mě k tvému přijmení nejvíc sedí ta Verunka :-))

  • Já bych dala Melanii :) je to originální, krásné jméno. Myslím, že i k příjmení se docela hodí. Laura je také hezké jméno, ale už ne tolik originální a veronika se mi nelíbí, je to tvrdé a takové obyčejné. I když já nemám co řikat, mám příšerné jméno:)) Dej kdyžtak vědět jak si se rozhodla:)

  • já bych vybrala Melanii, Veronik je opravdu hodně a Laura mi přijde moc "tvrdé"

  • Dneska dává Lauru hodně lidí - asi za to může Laura a její tygři. Melanii žádnou neznám, Veronik pár ano. To jde o to jak půjde s příjmením...

  • Řekni si to dohromady s příjmením, jak to zní, jestli nemáte příjmení dlouhé, jak to jde nebo nejde dohromady, kdy mají ty tři svátek, aby to nebylo kolem Vánoc nebo narozenin holčičky. Přemýšlet nad samotným jménem není moc šikovné. VŽDYCKY to chce s příjmením dohromady apod.

  • Já bych dala Verču, mám dceru Veroniku, tak se mi to jméno líbí, ale těžko rozhodovat, všechny tři jména co jsi vybrala, jsou moc pěkný a zajímavý, takže snad ti někdo poradí lépe než já:)

  • Já bych dala Lauru:) Je to takové originální, veronik znám spoustu.

  • Já kromě mé dcery žádnou jinou Veroniku neznám, tak to taky asi není úplně hodně časté jméno, ale souhlasím, že ta Laura je originálnější a určitě méně časté jméno.

  • Ahojky:) já se jmenuji Veronika,mě osobně se jméno moc nelíbí,na mě působí hrozně tvrdě. Ale když mi někdo říká Veru,Verunko,Veri...tak to jde:) Mě to jméno přijde asi stejné jako Laura. Osobně moc Veronik a Laur neznám:)

  • Mne se libi Laura. Taky jsem o tomto jmenu uvazovala, je zajimavy, mezinarodni a jednoduchy. U nas je problem v tom, ze jedna Laura je byvalka naseho dobryho kamarada, na kterou mame vsichni dost spatny vzpominky, takze tim to u nas pada. Holt si kazdy toto jmeno asociuje prave s touto osobou. Ale my stejne nevime, jestli to bude holcicka nebo kluk:).

  • me se líbí Laura

  • Já se jmenuji Veronika a říkají mi různě. Verčo, Veru, Verunko, Veruno, Verono, Veruško někdo dokonce i Nika. Měla jsem se původně jmenovat Vendula takže jsem za toto jméno ráda :-D Jinak je ještě hezké jméno Laura, ale na to neznám zdrobnělinu asi žádnou. Melanie je z toho originálnějšího soudku, žádnou Melanii neznám :-) Jinak jsou všechny jména hezká a zajímavá. Tak držím palečky při rozhodování :-)

  • Mám neteřinku Verunku a to jméno je moc hezké.Laura -Laurinka je zajímavé,,akorát Melanie..Jednu znám,je to spíše originální než hezké,ale bude to tvé dítko tak myslím že si vybereš to správné.

  • Melanie - rodinná známá, rikame ji Melánka. Veronika je moc krasny jmeno, taky bych chtela jednou miminko a dat jmeno veronika, mam hodne kamaradek s timto jmenem, rikame ji Veru Verunko. A Laura? Tak tu bohuzel zadnou neznam a ani nevim jak bych ji rikala. Laura je takovy moc tvrdy. Jedine Lauri nebo tak nejak, opravdu nevim, tohle jemno bych za sebe nedala :-)

  • Ahoj, já znám Veronik nepočítaně :) Veronik je spousta, ale zato se s ním dá kouzlit. Dokonce mám neteřinku Verunku a říkáme jí Verunek, Unka, Verýsek atd... Zajímavé je, že jsou jí 3 roky a sama to jméno má moc ráda. Pokaždé když někde slyší své jméno a není určeno pro ní, říká to jsem já, já, já? No a nejvíc slyší na Unku, hihi a nepřijde mi to tvrdé.
    Pokud se nechcete stěhovat do ciziny, držela bych se českých jmen. No a v budoucnu... Jsou dokonce i slavné cizinky se jménem Veronika s malou obměnou :)
    Hlavně držím palce ať je malá zdravá a maminka také!!!

  • Verousek8928.10.2011 13:32

    Já se jmenuji Veronika a to jméno se mi nelíbí. Z tvého výběru bych vybrala Melanie, protože se mi to jméno hrozně líbí a jen tak ho nenajdeš. Laura se mi moc nelíbí, protože spousta lidí dává tohle jméno psům :D Veronik znám spoustu, jen ve třídě jsme byly většinou minimálně 3 a pak nevíš, koho učitelka vyvolává - to mě štvalo vždy nejvíc. A jméno Laura teď dává taky hodně lidí, tak aby to pak ve škole neměla stejné. Když já se třeba představuji, tak řeknu Veronika, ale na výslovnost je to takové dost tvrdé. Samozřejmě jako dospělá je to normální, ale když jsem byla dítě, tak mě to nešlo přes jazyk. A když chci říct Verča, tak spousta lidí mi pak zase třeba nerozumí, protože takhle zní i jiná jména... Doma mi říkají Veru, Verčo, Veruš, Veroniko a děda mi vždycky říkal Veruško. Spíš si to dej dohromady s příjmením, u kterého to bude nejlépe sedět :)

  • Nejsem zastánce rádoby "moderních" jmen, i když Laura je hezké jméno, asi bych dala Veroniku, přece jenom těch Laur, Melanií, Natálií, atd. je teď nějak moc...

  • Já bych dala Veroniku, mě se tedy nezdá tvrdé ani obyčejné, naopak. Má z těch tří jmen hlavně nejvíc variant, jak pak malou můžeš oslovovat. Sousedka a sestra přítele mají Lauru a mě osobně se to jméno nelíbí. Zdrobněle jí říkají Laurinka, Lauri nebo Lála. Melanie se mi nelíbí vůbec.
    Také nejsem zastánce "moderních" jmen. Proto jsme dali Toníčka. Spousta lidí se nás pak ale ptá, jestli to máme po dědečkovi a my vysvětlujeme že ne, že se nám to jméno prostě líbilo :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist