Nemocné dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #294751 26.2.2019 16:30

Dobrý den. Jdu si k Vám pro radu, nevím co se synem.
2,5 roku... Minulý týden zánět na pindíkovi, atb, další den horečky 39,5 byl jsme posláni na pozorování další den nás pustili. Kontrolovali močák aledviny, strašně kričel u čůrání. Nakonec vše ok. Krev ok. V papírech virové infekční onemocnění. Vysoké horečky do neděle, pak půl dne jen zvýšené začal kašel. Včera kontrola v nemocnici, kašel ok, vše ok. Ale pak večer začala šílená rýma a od dnešního rána zase teploty 38,7. Jenom spí, téměř nejí a strašně málo pije.kdyz je chvilku vzhůru, jenom pláče a je unavený.
Tento normální? Že se to zas tak otočilo? Zitra pofrčíme zase k Dr. chtit nějaká vyšetření? Prijde mi už uplne hotový potom týdnu, bobek. Nějaké tipy na posílení imunity? Jak mu pomoct? Nemocný je často. Do toho téměř nepřetržitě málo železa.
Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ty tekutiny jsou problém, zkus mu nabízet co nejvíce tekutiny, to co má rád. Nemá třeba v puse afty? Že by nechtěl kvůli tomu jíst a pít, u toho taky bývají horečky. Jinak cpát do něho maximální dávku vitaminu C, klidně i v tabletách, když ti nejí, jsou i žvýkací. Pokud nemá v krvi vysoké CRP, je to opravdu viróza, se kterou se musíte poprat. Měla jsem teď u 1,5 roku starého syna něco podobného, akorát bez zánětu pindíka. Rýma hrozná, horečky týden, CRP žádné, až mu to nakonec vlezlo do ucha a taky ATB. Jinak při ATB hlavně probiotika, a pokud má rýmu, tak co nejvíc smrkat a ještě bych doporučila Sinupret kapky, jsou dobré na dutiny. Tomu malému, protože má rýmu hodně často, mažu na spaní kořen nosu tymiánovou mastičkou, dávám eukalyptový olej do aromalampy. Můžeš dávat 3x denně Fenistil kapky na zmenšení otoku sliznic... jinak už mě nic nenapadá. Jo a známá, která měla taky pořád nemocného kluka, mu začala dávat Imunoglukan na imunitu a říkala, že jim to hodně pomohlo, tak ještě o tom se třeba poradit s Dr.

  • Je strašně vyčerpaný z horecek a pokud k tomu nepije, nemá energii. Doporucim jako předchozí odpověď tekutiny-slazene kvůli energii, a vitamín C v tabletach. A cim srazíte horecky? Bohužel to teď hodně radi, a pokud je oslabený organismus, snadno se to vrací.
    Na imunitu je dobrý ten imunoglukan, my měli doporučený Glukanek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist