Nemoci koní....konařky, případně veterinářky...poraďte...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2429 5.5.2012 15:40

Ahoj holky, dnes ráno nám zdrhli koně....nalákali jsme je na mísy se žrádlem, a jedna kobylka se začla jakoby motat, ohrnovat pysk a otírat ho o misku a pak se potácela (zlehka) a lehla si (nespadla). Pak si teda stoupla, ale zkoušela lehnout ještě jednou. No myslela jsem, že už nevstane :-( , ale........ cely den ji kontrolujem a je zatim v pořádku i když mi přijde taková smutná (víc se jakoby přitulí). Dříve ji léčili na "laminitis" asi plíseň kopyt. Netušíte nekterá, co by to mohlo být???? Jestli jen nějaká náhlá nevolnost nebo to je příznak nějakého onemocnění ??? Asi nedostanu přesnou diagnozu, ale aspoň nějaké rady - porady ? :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, takhle na dálku je těžko radit, ale tipla bych si, že utekli někam do pole a ta tvoje kobylka se přepásla mladým obilím. Může to být mírná kolika. Chtělo by to veterináře. Nebo alepoň pomalu vodit, nejlépe z a do kopečka, pokud je to plynatá kolika, střeva by to mělo rozhýbat a ulevit. A dnešní dieta (ne hladovka!).
    Laminitis je schvácení kopyt, pokud to už jendou měla, a pokud se opravdu teď přepásla osením, může se jí to vrátit. Tady doporučují začít okamžitě s chlazením kopyt, a to ještě dnes. To by mohlo hodně pomoct.
    Ale všechno je to jen věštění z kříšťálové koule.
    Tak ať je brzy v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist