Nemocenská

Otázku položila: Francy 11.11.2022 9:51

Ahoj holky, kde, kromě obvodního lékaře, mi napíšou nemocenskou? Na pohotovosti? Jsem od včera doma, snažila jsem se obvoďačce dovolat 4 hodiny (60 neúspěšných hovorů). Dnes jsem tam jela a sestra mě ani nepustila do čekárny, protože bez výjimky berou jen objednané. Jak jsem se měla objednat, když neberou telefony/je obsazeno, mi neřekla. Dnes to opět zkouším a opět nic. Mají pouze pevnou linku, takže ani sms nelze. Hlasovku nemají. Vím, že se dá napsat 3 dny zpětně, ale když to neklapne ani v pondělí, kam se mám obrátit? Nemám už žádnou dovolenou, kterou bych mohla čerpat. Děkuji za odpovědi.

Děkuji Vám za odpovědi. Doktorka má ordinační dobu do 12 a před chvílí se mi konečně podařilo dovolat a neschopenku mám, ale přístup je fakt děs. Musím si najít nového lékaře. Byla jsem u dr dnes v 7h ráno, dříve se dalo z ulice normálně jít do čekárny, ta je dnes zamčená a pouze na zazvonění přijde sestra. Ta mě nepustila dovnitř, ať si prý zavolám 8-. Že doktorka je tam až od 7:30-8:00. Na dveřích je akorát napsáno, že berou pouze objednané pacienty a máme chodit na přesně objednanou dobu. Netuším jak řeší opravdu akutní případy.. Nikdy jsem s ní neměla problémy, ale tohle mi vážně nepřijde v pořádku..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel, obvodní Dr. Když by jste byla akutní případ, jak by vás chtěl vás Dr ošetřit když se musíte objednat...asi bych přemýšlela nad změnou lékaře. Jinak sice pohotovost může vypsat neschopenku ale většinou řeknou, ať si zajdete k obvodnímu. Takže těžko radit. Možná bych se sestry neptala a sedla si do čekárny, že si to vysedite protože jste prostě nemocná a potřebujete ošetřit. A hotovo. Odmítnout ošetřit vás nesmi.
    Mám gynekoložku která bere jen objednané ale pokud je akutní problém, prostě se to tam dá vysedět i když třeba 2-4h, bohužel.

  • packa.f11.11.2022 10:48

    Měla jste si nechat vypsat neschopenku hned na pohotovosti,pokud jste tam byla před návštěvou obvodní lékařky. Musí vám to vypsat tam, kde prvně vlezete. Nechtějí to vypisovat, protože s tím mají práci v tom, že to musí odeslat na OSSZ, teď to lze elektronicky a doktoři se nechtějí přizpůsobit. Trvat si na svém, že je to jejich povinnost a bez neschopenky neodcházet.

  • no na pohotovosti by nejspíš mohli, i když sem jim nebude chtít jak je zmíněno.
    ale mně zaráží přístup u Dr, kdy máte akutní problém a potřebujete ošetření a ona vás sestra nevezme. tohle nejsou věci cos e dají objednávat x dní dopředu, aby měli msíto a měli by mít i možnsot opravdu akutnív ěci vzít.
    a ad pohotovost - jejich první bude proč jste nešla k obvodnímu, když máte už od včerejška problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 514 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist