Nemoc.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #184279 21.3.2019 20:16

Ahoj holky. Mám takový dotaz. Onemocněla jsem nemocí Limská Borelióza. Už jí mám asi od 7 let. Když mi bylo 7 měla jsem na noze velký flek od klíštěte. Doktorka mamce řekla že to nic není. Teď jezdím do Prahy kde se léčím u pana doktora Klubala. Máte někdo zkušenosti s touto nemocí? Děkuji za odpověď 💟

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Lymska borelioza je nemoc, ktere se v dusledku jiz nezbavis...
    Zalezi na tom, zda je dostatecne prelecena. Pokud je dostatecne prelecena antibiotiky, tak se stava neaktivni, ale muze kdykoli propuknout znovu. Proto by se melo pravidelne chodit na kontrolni testy...

    Jen nevim jaky presne mas dotaz??? :-o

  • Zanthia121.3.2019 21:57

    Jestli se léčíš u Klubala, tak už jsi v nejlepších rukách. Nikdo z nás ti lépe neporadí. ;-)

  • ono dost záleží i na tom, kdy se začne léčit - zda ve fázi, kdy se jedná o 1.stadium a nemoc se nestačila pořádně usídlit, nebo později.
    otcovi na ni přišli, když byl mezi 3-4 stadiem nemoci (4.stadium obvykle končilo smrtí). následky jako takové z nemoci samotné nemá, ale z toho, co se přidružilo. do dnes je na borelii pozitivní, má ji v mozkomíšním moku, a to i přes pravidelné přeléčování velkými dávkami ATB (byly i pravidelné kontroly, ale po několika letech už to pak přestali lékaři řešit, protože zbavit se boreliozy i z mozkomíšního moku prakticky nejde). jak má ale potvrzeno od lékaře (i vypozorováno na sobě) - borelioza už do těla moc dalších nemocí nepustí a svého člověka si "hlídá", takže kromě toho, co se rozbujelo na počátku onemocnění boreliozou, tak obvykle nebývá ani nemocný něčím jiným.
    na co byl upozorněn, tak dávat si pozor na klíštata, protože může znovu onemocnět do aktivní fáze a bylo by to hodně špatné. dietu žádnou kvůli borelioze nikdy nedržel. a pokud se nepřidružily nějaké další nemoci, tak i člověk s boreliozou může žít plnohodnotný život.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist