Nemizejicí akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422803 7.4.2020 0:10

Ahoj holky. Vím, že dotazů ohledně akné už tu bylo nespočet, takže se dopředu omlouvám, pokud s tím někoho otravuji. Každopádně bych se chtěla zeptat, zda někdo neměl nebo nemá stejný problém a neporadil by mi.
Už víc než půl roku mám na obličeji spoustu velkých červených pupínků, které prostě nemizí. Vymacknout nijak nejdou, i vím, že se to nemá dělat, ale nezmizely ani po půlroce, co tam jsou, ani trochu nevybledly, jsou stále zarudlé a vypadá to opravdu příšerně. Můžu to mazat čímkoliv, ale nic nepomáhá. Mám kvůli tomu sebevědomí na bodě mrazu a opravdu mě to trápí, nemůžu se na sebe už ani podívat do zrcadla, dokonce se poslední dobou stydím i být doma před přítelem bez makeupu, jak hrozně to vypadá. Nové pupínky se mi už moc nedělají, protože jsem začala zdravě jist, hodně piju, sportuju, nesaham si na obličej, používám pouze přírodní kosmetiku, pečlivě pleť čistím i odlicuji, ale stále tam jsou ty staré. Byla jsem objednaná na kožní, ale čekala jsem 2 měsíce, než příjdu na řadu a ted samozřejmě 2 dny před termínem začaly platit zákazy vycházení a dermatologii mi samozřejmě zavřeli, nebo je otevřená myslím pouze pro akutní případy, což akné asi není. A bůhví, jak dlouho bude ještě trvat, než to otevřou a než zase přijdu na řadu. Proto jsem se chtěla zeptat vás, zda na to také někdo netrpel a jestli mu něco nepomohlo, masticka, krém, bylinky, ja zkusím cokoliv. Děkuji moc za všechny rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nevylož si to zle, ale půl roku je nic :D Já jsem měla akné téměř 10 let. Nejsou ty červený fleky spíš jizvy? Kromě ďolíčků se po velkých pupínkách dělají červený až fialový jizvy. S těma bohužel nic nejde, časem vyblednou. Já chodím na kosmetiku, která mi hodně pomohla. Kosmetička mi dělá jednou za 2 měsíce chemickej peeling a já si ho doma dělám taky, to je asi jediný, co pomůže na vyblednutí. Samozřejmě teď mám kosmetiku taky zavřenou a už je to skoro 2 měsíce, co jsem byla naposledy (chodím jednou za měsíc) a moje pleť začíná vypadat jako v pubertě, naštěstí jenom na bradě. Ale chápu tě, taky jsem se styděla, navíc mi každou chvíli někdo nadával (hlavně starší kluci, který se mi líbili). Pak jsem používala makeup, kterej vlastně používám asi od 12 let. Jenom je pak důležitý pleť důkladně vyčistit, jinak makeup neškodí, spíš naopak. :) Jinak na čerstvý červený pupínky používám neředěnej teatree olej, přes noc to aspoň trochu pomůže. I na ty červený fleky po pupínku to většinou aspoň trochu zabere.
    Za těch skoro 10 let jsem vyzkoušela všechno možný, po přírodní kosmetice zhoršení, po drahý kosmetice zhoršení. Na kožním jsem byla, brala jsem nějaký antibiotika, po vysazení rapidní zhoršení, ještě víc než to bylo předtím. Pak mi kosmetička řekla, že mám suchou až smíšenou pleť, přípravky na akné jsou na mastnou. Takže jsem začala používat přípravky, co mi doporučila kosmetička, i o makeupu jsem se s ní poradila a hodně se to zlepšilo. Určitě to nemáš zas tak hrozný, já jsem to měla fakt léta a hrozný boláky všude, do toho jizvy, fleky. Při pohledu do zrcadla jsem brečela, nechtěla jsem nikam chodit, ani s makeupem. Styděla jsem se. Ale pak jsem se začala mít ráda, při pohledu do zrcadla jsem na sebe dělala xichty, usmála se a dělám to do teď, když jdu kolem zrcadla, celkem mi to pomohlo. :D

  • Ahoj, já být tebou zkusím konopný krém :-) . To je na pleť velký zázrak :-) . Já si objednávám tento https://www.cibdol.cz/cbd-kremy/aczedol-akne-cbd z cibdol a mám díky němu krásnou plet bez jakéhokoliv otravného pupínku. Za zkoušku nic nedáš, je to přírodní produkt, takže se ti po něm pleť rozhodně nezhorší :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist