Neklidné spaní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #292803 13.3.2018 9:43

Ahoj holky,
můj muž má v noci záškuby nohou i rukou. Po alkoholu je to intenzivnější. Usíná hodně rychle a po krátké chvíli začne kopat nohama a hýbat rukama. Vydrží mu to několik hodin po usnutí. Nemůže to značit neurologický problém? Párkrát se stalo, že si ve spaní i sedl na postel a začal mluvit, nebo něco vykřikovat. Mluví zřetelně, žádné mumlání. Jednou mi kopal do holeně a křičel ,, utíkej pro ten balón".🙂 Takhle to zní celkem úsměvně, ale mě dělá problém se vedle něj vyspat. Třikrát se stalo, že byl náměsíčný. Vylezl z postele, prošel se po ložnici a vyčural se nám na stůl. Totéž u mých rodičů po oslavě. Usínal opilý a v noci rodičům načůral na konferák a přemisťoval věci v kuchyni. Bylo to dost trapné, protože to neprobudilo mě, ale maminku. Naposledy se to stalo před dvěma lety. Řešila jste některá podobný problém? Může se to zhoršovat? O tom, že by se alkoholu vzdal úplně nechce ani slyšet. Jeho otec má asi něco podobného, tak mě děsí i představa jestli to není dědičné.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim13.3.2018 10:24

    Řešila bych to na neurologii či psychiatrii. Náměsíčnost odsud potuď. Chlast v tom může mít prsty, ale čert ví. Více řekne doktor nebo případně holky zde, pokud se s tím setkaly osobně. Můj brácha to dělal jako malý sem tam, ale vyrostl z toho.

  • marketaj13.3.2018 11:34

    Nejlepší cestou je navsteva neurologie, do te doby nez ho tam dostanes, tak zkusit bylinky na spani - meduňka. Jako mala jsem byla namesicna, tak jsem pila vecer caj a byl klid.

  • neurologie by asi byla na místě, ale když máš problém ho tam dostat, zkusila bych hořčík. já mám syndrom neklidných nohou a když to "na mě příjde" je to děs a mrskám se na posteli jak ryba na suchu... většinou mám problém i usnout nebo mě to budí ze spaní protože ty nohy zvláštně "bolí" a nutí to k pohybu. pomáhá pravidelné užívání hořčíku, je dobré přidat i zinek, vit. sk. B a železo. při problémech se spánkem je taky potřeba se naučit pravidelně spát a to celý týden i o víkendu chodit stejně a vstávat taky stejně, je potřeba úplná tma a minimálně hodinu před usnutím nekoukat na televizi. případně zařadit i bylinky na zklidnění jako meduňka, levadnule, chmel (ne pivo!).... nevím jak často pije alkohol, ale pokud to není jen na oslavách (párkrát do roka), zkusila bych mu navrhnout to omezit. jestli tohle nepomůže, dotlačit na neurologii s tím, že bez doktora už to přece zkusil a nepomohlo to a je nutný to řešit. nutnost řešení je z mnoha důvodů a jako základní důvod bych mu dala váš vztah, když máš problém se s ním vyspat (myšleno odpočinout spánkem), je to obrovský narušitel vztahu a je to trvale neudržitelný. takže pro tvoje zdraví, pro váš vztah atd. atd. je nutné to řešit a tohle bych mu ale zkusila spíš říct někde mezi řečí aby si to dokázal uvědomit sám a tím měl sám od sebe důvod to řešit. vysloveně do něčeho nutit má většinou opačný efekt

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist