Nehet

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392007 25.6.2018 21:10

Dobrý den, na začátku června jsem si stříhala nehty a vyndavala bordel z ponožek pod nehtů (nejsem prase, myji si nohy, ale za nehtem si to těžko umyju :) ) a od té doby mám takhle červený palec viz:fotka, před 14 dny jsem si z toho vymačkala hnis a a později jsme jeli k moři a myslela jsem si, že mi to třeba moře nějak "vyžere", ale bohužel furt to bolí a mám to takhle červené a žádný hnis, měla jste některá něco podobného a popřípadě něco co by mi pomohlo to nějak uzdravit? Hlavně mi prosím nepište, že mi budou trhat nehet :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus cernou mast. Vypada to, ze tam mas zanet a asi hloubehi, kdyz nejde vymacknout. Ta cerna mast by to mohla vytahnout. Sezenes vlekarne bez predpisu ;-) me trhali nehet ale kuli tomu, ze zarustal. Kuli tomuhle by ti ho netrhali. Max by ti vyrizli a vyciatili lozisko zanetu. Ale zkus tu cernou mast a pouzivej ji chvili. Hele a netlacej te tam i boty?

  • macicekkajik25.6.2018 21:16

    Také se mi to občas stává a je to zarostlý nehet. Musíš ho vystříhnout. Bolí to, ale za chvilku to bude dobré. Pak musíš dávat pozor na to, jak si stříháš nehty.

  • Mam bezne takto zarostly nehty. Boli jen na dotek... Je treba ho z ty kuze vystrihat a pak hlidat aby zas nezarostl. Kdyz to bude naznakem vypadat ze by zarustal tak zastrihnout...

  • Zarostlý nehet je mrcha. Měla sem to už jako náctiletá a když sem na radu detske Dr dávala černou mast, tak mi začala vytahovat až to maso a bolelo to čím dál víc. Nakonec sem skončila na chirurgii kde mne Dr za černou mast "seřval", že to není řešení a měla sem dojít dřív.
    Doporučuji nohu rozparit ve vodě s koupelovou soli, aby ten nehet zmekl, pořádně v tom místě vystříhat (bude to bolet) a vyčistit jodovou tinkturou nebo alespoň lékařským lihem. Udržovat v cistote. Po zákroku na chirurgii sem za 2 dny měla koupat v roztoku heřmánku.

  • vilamotylkova26.6.2018 12:14

    Já bych už asi zvolila návštěvu u obvodního.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist