Nedůvěřují partnerovi, má takový vztah smysl ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #146098 6.8.2013 21:11

Dobrý den, mám problém ... jsem závislá na partnerovi a mam strach ho poustet samotneho s kamarady na diskoteku, na dovolenou, na oslavu, do hospody proste vsude ... uz sem se doslechla i to ze mu rikaji ze je podpantoflak coz me vadí. Jenze ten problem zacal hlavne v tu dobu kdyz jsem nasla fotku z dovolene na chate kde byl s kamaradkama a kamaradama 4 dny, na fotce byl on a mel oblicej ve vystrihu jeho kamaradky, jeho vysvetleni bylo ze byli opili, delali srandu a omluvil se ze uz nic takoveho neudela .. pozdeji sem zase zjistila ze psal barmance z diskoteky ze je kráska a byla jeho vysněná láska, to vysvetlil slovy ze to napsal kvuli tomu, ze se to rymovalo ... po nekolika tydnech jsem zase nasla na jeho emailu ulozene fotky jeho byvalych partnerek, ktere si posilal v dobe kdy jsme spolu uz rok chodili, na to mi rekl ze si mazal fotky na mobilu a poslal si to na mail kvuli tomu ze jsou to vzpominky a ze on nic nemaze a vzdycky si vsechno nechava ulozene v pocitaci. Od te doby nevim co mu mam verit, co mam delat, mam strach ho poustet ven ze mi zase neco provede nebo me podvede, strasne me tim ublizil a ja uz nevim jestli mu mam verit. Mam se s tim vyrovnat a pouste ho ven beze strachu nebo takovy vztah nema smysl? Dekuji moc za odpoved.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ty se strachovat nepřestaneš, on to dělat nepřestane. Nemá to cenu, ty ho dusíš, on má pocit, že si v tvém režimu má právo občas "orazit" a dělá kraviny, které ti ubližují. Nejhorší je, že mu nestojíš za to, aby to udělal tak, aby o tom nikdo nevěděl, tedy víš o tom ty a trápíš se a vědí o tom jeho kámoši, takže z tebe přes nimi dělá krávu a ještě ho v tom podporují, protože je tolegrace a on je takový chudák pod pantoflem. Ty výmluvy jsou trapné a ubohé. ty obrázky bejvalek jsou pro něj důležitější, než fakt, že se trápíš a že tě tím ponižuje a uráží.
    Sama o tom vztahu pochybuješ, takže víš, že je to špatně. Rozhodnutí hlavou udělat můžeš, ale stejně se budeš trápit tak dlouho, dokud se s tím nesrovná tvé srdce... Tady možná budeš čekat, až to partner přežene a ucho se utrhne. Přeji hodně štěstí ve vztahu s někým zodpovědnějším a ohleduplnějším!

  • zirafka116.8.2013 21:57

    řekla bych to takhle...vztah bez důvěry nemá cenu...přítel se ke mně choval naprosto přesně jak ty popisuješ-bál se mne pouštět, protože jsem v minulosti udělala pár kravin...samozřejmě jsem to dlouho nevydržela a brzy následoval rozchod. měli byste si sednout a vysvětlit si co a jak-za jakých podmínek ho pustíš, co se ti nelíbí, když dělá atd. Jinak pravděpodobně skončíte každý sám

  • ahoj, asi jsem taky závislá na partnerovi...ale snažím se mu důvěřovat, a on moji důvěru nezklamal... Ten tvůj přítel mám pocit, že tvoji důvěru zklamal už hodně... Řekla bych že už mu nechceš ani věřit, protože se bojíš, že ti ublíží/podvede tě. A upřímně...možné to je, když píše jiným nebo má fotky expřítelkyň v době kdy je s tebou..
    Řekla bych, že nejlepší bude rozchod....Najít si někoho, kdo je podobný jako ty v tomhle... Třeba tvůj přítel tohle považuje jako normální věc, jako věc na kterou nemusíš žárlit a to bys mu pak nevysvětlila... Myslím, že se ti uleví když ho pustíš k vodě a začneš hledat člověka, který je v tomhle ohledu podobný

  • Jedině si stanovit nějaká pravidla. Dát mu ještě jednu šanci, pokud o něj stojíš, ale dát mu jasně najevo, že sebou nenecháš zametat a že pokud tě ještě zklame, tak je konec. Pouštěj ho ven, ty taky určitě nesedíš celé dny doma, jak pecka. Nech ho dýchat. Ze začátku se budeš užírat, co asi dělá, ale důvěra je ve vztahu hodně důležitá. Pokud už tě nezklame, tak to bude pro tebe časem lehčí a lehčí mu věřit. A jestli tě zklame? V tom případě pro něj asi nejsi tak důležitá a bude ti lépe bez něj ;-)

  • Mně by tohle vadilo hrozně.
    Vím, že kdybych já se někde na akci vyfotila s hlavou v rozkroku jiného kluka, "ze srandy", tak my mě přítel asi zabil. A já jeho v opačném případě taky.
    Podle mě jsou to výmluvy, já tohle chování naprosto nesnáším.
    Promiň, ale s takovým bych nebyla.
    Určitě najdeš někoho se stejným pohledem na vztah. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist