Nedůvěra ve vztahu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #224789 20.3.2019 6:32

Ahoj holky, zajímal by mě váš názor na mou situaci. S přítelem jsme spolu už 3 roky, stavíme dům, plánujeme rodinu, ale za celý náš vztah jsem blbou náhodou našla krabičku kondomů, naštěstí neotevřenou, ale měl je v autě, vymyslel si zvláštní pohádku, které jsem neuvěřila, ale pravdu neznám. Z vlastní zkušenosti vím, že pravda zní někdy hodně zvláštně, že se tomu nedá ani pomalu věřit, takže doteď nevím, jestli teda byly jeho nebo ne. Ale nedávno jsem našla v autě schovaný dopis od nějaké holky, ze kterého jsem pochopila, že toho spolu hodně zažili, vymyslel si další pohádku, které opět nevěřím, zní to tak blbě, že mi přijde že to ani nemůže být pravda, ano může, ale ve mě pořád hlodá něco, co mi říká, že mi lže. Abych uvedla na pravou míru, proč jsem tak nedůvěřivá, tak můj bývalý přítel mě téměř rok podváděl a já jsem nic nepoznala. Už jsem si prošla takovýma věcma, že ať by to byl kdokoli, tak obecně chlapům už asi nedokážu věřit nebo se spíš bojím. Tím pádem nevím, jestli je jen problém ve mě, že prostě ničemu nevěřím, i kdyby to byla doopravdy dejme tomu pravda, ale to si nemám jak ověřit. A nebo mi přítel opravdu lže, možná i podvádí, co já vím, ale to taky nemám jak zjistit. Na jednu stranu si říkám, že je tolik zaneprázdněnej, že by na to ani neměl čas, ale kdyby chtěl, tak si čas určitě najde například když jsem v práci. To je pořád jen polemizování, co by kdyby... Už mě to ubíjí, přítel za náš vztah bojuje, rozejít se nechce, už je ze mě asi zoufalej, ale má trpělivost s mýma náladama a tím, že to pořád řeším dokola, říká mi jak by přece semnou nechtěl stavět barák kdyby semnou nechtěl být, nechtěl by rodinu atd. ano to je pravda, ale já mám v sobě pořád toho červíka. Nejspíše jsem se nevyrovnala ještě s nevěrou svého ex a bohužel to zasahuje do současnosti. S přítelem mluvím otevřeně o všem, říkám mu svoje pocity, snaží se mi poradit, ale taky už neví, co semnou, říká mi, jak mám zkusit někomu věřit, ale je to těžké. I kdyby mě nedej bože podváděl nebo se s někým scházel, tak to je pro mě teď obrazně řečeno vedlejší. Potřebovala bych nějak sama v sobě uspořádat ty pocity, abych mohla někomu zase začít věřit. Prostě už nevím, co sama se sebou. I když se ve vztahu třeba zrovna nic neděje, tak jsem stejně pořád žárlivka, stíhačka, nedůvěřivka a dělám scény kvůli blbostem a to jen kvůli tomu, že mu prostě nevěřím nebo asi i tak trochu věřím, ale spíš se bojím věřit. Už přemýšlím i nad psychologem, protože se v tom plácám hodně dlouho.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nad psychologem bych popřemýšlela. Podle toho co píšeš mi připadá že ještě nemáš v sobě vše urovnané a problém se týká spíš tebe než přítele. Prosím nenechej to zajít příliš daleko :-)

  • Ahoj, úplně re chápu. Taky jsem si přišla neverou se současným manželem. Nějak jsme to ustali, máme 2 malé děti. Mám obavu, že ta nedůvěra a podeziravost už v nás bude napořád. Je to taková obranná reakce. I kamarádka, kterou podvadel bývalý tak říká, že je obezřetný i u současného manžela. Asi tě to moc nepotěší, ale manžel mi řekl, když to prasklo, že od nás nikdy nechtěl odejít, že chlapi to berou prostě jako zábavu, sport. Je to hnusný, ale prej to takhle má většina chlapů. Nas prej miluju, ale potřebuju si občas dokázat,ve mají na to dostat do postele někoho nového... lovci...

  • Ahoj, úplně ti rozumím. Taky jsme si tímhle obdobím prošli. Když se na to podívám zpětně, nechápu, jak jsem to vydržela. Můj tehdy přítel to nechtěl pochopit, proč vyšiluju, když se přece nic neděje. Nakonec po jedné velké scéně, když jsem se už téměř stěhovala to buď pochopil nebo začal mít moc práce :-D na udržování podivných kamarádství s jinými ženami. Toto období trvalo více než dva roky. Nyní jsme manželé a máme krásnou roční dcerušku. Po nějaké době jsem mu opět začala věřit a nyní už pro své duševní zdraví se raději ani po ničem nepídím a nepodezírám. Vím, že nemám žádnou radu, ale spíš povzbuzení, že jsem si to taky zažila a třeba to taky samo odezní, jako u nás :-). Hlavně určitě pokračujte v mluvení :-)

  • Já jsem nedůvěřivá, nevěřila bych mu. Bohužel. Jako na co kondom? Spolu je používáte? Dopis od jiné? Proč to má v autě...? Auto máte každej svoje nebo jedno společný? Toto by pro mě byly dost pádný argumenty proč nevěřit.
    My taky s ex plánovaly, měli plány na barák, nákresy, vytyčenej pozemek....ze dne na den bylo po všem.

  • Psycholog nebo partnerská pordna není špatný nápad. Mně to upřímně připadá jako paranoia, ale neznám detaily (podle mě třeba dost záleží na tom, co bylo v tom dopise apod.) Kondomy jsem příteli v autě taky jednou našla, ale my je běžně používáme, takže mi bylo jasný, že je koupil pro nás a pak je tam zapomněl :-D Těžko radit co s tím, ale jestli máš takovéhle pocity, tak bych plánování rodiny určitě odložila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist