Nedostavení na maturitu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393067 10.9.2018 17:56

Dobrý den,

Ve čtvrtek mě čeká maturita. Dodělávám si maturitu při práci. Jenže bohužel mi zaměstnavatel zrušil dovolenou, protože kolegyně onemocněla a víc nás v práci není. Respektive ne na naší pobočce. V okolí jinak na dovolené kolegyně jsou, vše jsem si obvolala a není nikdo kdo by mohl jít.

Holky jak to mám řešit ? Prý jedine potřebuji od lékaře nějaké potvrzení. Stalo se vám to někomu? Je mi hloupé k němu nakráčet a v podstatě po něm chtít aby mi napsal něco, když jsem zdravá a už skoro tři roky u něj nebyla.. ale zase škoda pokusu.
Řešil jste to někdo už ?

Děkuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zaměstnavatel je sobec, když ti tohle udělá. V tak důležitý moment jako je maturita. Já bych teda nepřišla do práce a dala bych zaměstnavateli dopředu najevo, že maturita je pro tebe priorita (pokud tedy je?) a půjdeš tam za každou cenu, zvlášť pokud už jsi dovolenou měla schválenou. Nevím, co děláš za práci, ale neříkej mi, že když tam pár hodin nebudeš, tak se zboří svět. Jakýkoliv obchod nebo kancelář nebo cokoliv se dá na chvíli zavřít nebo pozastavit, vždycky se to dá nějak omluvit. Na druhou stranu chápu, taky jsem měla práci, kde jsem si nemohla dovolit přijít o půl minuty pozdě (bez nadsázky... jednou jsem to udělala a bylo to skoro na výpověď) a vzít si dovolenou nebo i třeba odejít k zubaři bylo prakticky nemožné. A naprosto neoprávněně protože tam i když zavřeš na týden, tak se nic moc hroznýho nestane.

    Jinak si myslim, že do čtvrtka je času dost a pokud máš nemocnou kolegyni, tak pokud neumírá, tak jeden den to v práci přežije

  • Kdy ti zrusili dovolenou? Mohou ti ji zrusit nejdele 14 dni pred nastupem ma dovolenou... V dalsich pripade POUZE s tvym souhlasem.takze pokud to nebylo 14 dni pred ctvrtkem tak s tim nic nezmuzou, pokkud ty nesouhlasis. Nahlas v praci, ze ti zruseni dovolene neoznamili v regich zakona (14 dni predem) a tudiz ti ji zrusit svevolne nemohou. Ty se zrusenim nesouhlasis a pokud i nadale hodlaji trvat na zruseni, ue to bides resit pres inspektorat prace... Podobnou situaci jsme resili uz nekolikrat takze..... Ohanet se zakonikem prace.

  • Řekla bych, že další termín maturity bude až na jaře :-(
    Zkusila bych se se zaměstnavatelem domluvit na tom, že do práce příjdeš napr pozdeji-az bude po maturitě.
    Je taky otázkou jaké máš s tou kolegyní co onemocněla vztahy.

  • HaSha10.9.2018 18:51

    Ví zaměstnavatel, proč sis dovolenou brala? Zkusila bych to domluvit jak se zaměstnavatelem, tak třeba i se školou. Zažila jsem případ, kdy škola holku, co byla psaná na ráno přendali na konec seznamu, aby šla až odpoledne, ale nějak moc ti vyjít vstříc asi stejně nebudou moci, zvlášť v září. Neschopenku bych brala jako poslední možnost, v tomhle případě je pro zaměstnavatele až příliš snadný ti dokázat, žes nemocná nebyla :-(

  • janalab10.9.2018 22:06

    S dnesni nejnizsi nezamestnanosti na trhu prace bych sla maturovat, zamestnavateli to oznamila pisemne den predem, s tim, ze jsi radne mela schvalenou dovolenou, ze vzdelani je pro Tebe dulezite a ze i za cenu problemu v praci jdes k maturite. A ze ve vyjimecnych situacich snad muze zaskocit sef. I kdyby te vyrazili, coz uplne nepredpokladam, kdyz nemaji lidi, tak co, pod takovym vedenim bych zrovna pracovat nechtela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist