Nedodaný dopis Českou poštou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407486 17.1.2022 12:24

Zdravím, nechala jsem si od paní poslat něco obyčejným dopisem v bublinkové obálce. Zaplaceno předem. Je to čtvrtý den a dopis nikde. Paní žádné potvrzení ani číslo dopisu nemá, tudíž ani já ne.
Když jsem zavolala na poštu, kde to paní odesílala, tak mi p. na poště řekla, že se to bez čísla zjistit nedá. Je tedy možný, že se to zjsitit nedá a zásilka mi vůbec nemusí přijít?? Paní mi napsala, že posílala dopis a došel za dva týdny. No nevím... přitom Česká pošta teď balíky doručuje do druhého dne. A dopis už čtvrtý den a nic??? Je to má chyba, že jsem si to nechala poslat obyčejně? Vždyt se posílají běžně.
Nerada bych přišla o peníze, které jsem odeslala.
Jak mám pokračovat? Na poštu zkouším volat, ale furt obsazeno. Zkoušet volat budu dál. Popřípadě poradí jaké číslo volat? Děkuji za každou radu a zkušenost :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na poštu nemá cenu volat, když nemáte číslo zásilky...jak to mají dohledat? A co vám asi řeknou? A ano je to vaše chyba, vše co platím zásadně doporučeně. Člověk dostane číslo a zásilku sleduje...

  • Pokud nemáte potvrzení, tak vám pošta těžko pomůže ..není to ani nijak vymahatelné. Proto je lepší i v bublin.obalce posílat doporučeně. Pak má odesílatel důkaz že to poslal a když nedorazí tak adresát má číslo zásilky kterou může vymáhat po poště. Zvlášť když je to placené. Nezbývá vám než doufat že to přijde. Pokud to bylo odesláno.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist