Nedobrovolné ukončení kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57261 21.10.2012 10:19

Maminky, které jste z nějakého důvodu ukončily kojení kolem roku dítěte, vidíte na malém, že i ten rok byl dostačující? Je vaše malé zdravé, má dobrou imunitu? Syn se začal před jeho prvním rokem kroutit u prsu, chtěl pít čím dál míň, tak se prakticky odstavil, nerespektoval můj pomalý spouštěcí reflex, ale mně je to strašně líto. Jak jste se vyrovnávaly s tím, že jste nedobrovolně ukončily kojení? Je mi z toho do breku, chtěla jsem kojit mnohem dýl.

Jste skvělé, díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko21.10.2012 10:50

    Moje dcera se taky odstavila sama krátce před rokem. Ačkoliv jsem byla vděčná, že jsem kojit mohla, musím říct zpětně, že se mi nakonec dost ulevilo. Rozhodně to není žádné selhání ani katastrofa! Co by jiné daly za ten rok, nebo alespoň i půl roku.
    Imunita je PŘEDEVŠÍM záležitostí genetiky, tu obelhat nelze. Pak samozřejmě prostředí a životosprávy. Dcera, ačkoliv kojená, je od 7. měs. lehkým atopikem, ale jinak dá se říci zdravá jako řípa. Je jí 27 měs. a za tu dobu 3x silnější rýma. Nevím, jestli je to jenom zásluha kojení. Třeba já byla od narození na UM (a to byla ještě zcela jiná "liga" než teď) a nikdy jsem nějak extrémně nestonala. Takže kojení ano, je to to nejlepší, co můžeš miminu nabídnout, ale přijde mi, že tou "kojící masáží" se dneska jeho význam přeceňuje někdy až příliš.

  • Já myslím, že ten rok je až dost... Mě osobně přijde prostě divné, když vidím u prsu dítě co už samo chodí, ale je to asi věc názoru. Já jsem od měsíce na UM a jak už tady padlo, to byla UM ještě na nízké úrovni a jsem zdravá. :-) Mě se miminko kroutí už teď a jsou mu dva měsíce, proto dokrmuju a tragédii bych v tom neviděla.:-)

  • Sice se říká, že kojením získá dítě lepší imunitu, protilátky atd., ale z vlastní zkušenosti to teda nemůžu potvrdit. Jedno dítě plně kojené a stále nemocné, druhé na UM a úplně v pohodě.

  • Martasek8921.10.2012 10:22

    Já chtěla kojit rok, kojila jsem půl roku. Mohla jsem si za to asi sama, ale bylo to první dítko, tak jsem prostě přešla na UM. U druhého se budu snažit kojit, jak to půjde, i kdyby to bylo co hodinu, ale taky jen do roku, více ne. A nic negativního to na dcerce nezanechalo :) Je jí jedno, co má, hlavně, že se nají a imunitu taky špatnou nemá :) Teď má skoro 16 měsíců :)

  • už jen tak dlouhým kojením jsi pro své dítě udělala strašně moc. Já za kojení syna strašně moc bojovala, i když se nám to ze začátku nedařilo a z porodnice jsem odcházela s příkrmem. Doma jsem to zvládli a kojím ještě i teď, když malému budou dva roky. Malý má sklon po otci k alergiím a astmatu, tak proto mi na tom tolik záleželo. Nemocný bývá tak stejně jako nekojené děti, jen to pouto mezi námi je asi o něco silnější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist