Něco na zub

Otázku položila: Martasek89 5.4.2011 15:06

Příští víkend dělám oslavu, co nejčastěji připravujete - sladkého či slaného a co vždy slaví úspěch ? Nechci moc dělat klasické chlebíčky, nebo tak, ale něco, co bude chutnat všem, ne všichni jsou na sladké a podobně. Máte nějaké tipy ? Na věci za studena či pečené, cokoliv pište, ráda si počtu. Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak u mě mají vždy úspěch buď Pizza koláčky - moc dobrý, ale pracnější a nebo rychlé šnečci z lístkového těsta - jen rozválíš, nebo máš ž rozválené, potřeš kečupem, pokladeš plátky šunky, vysočiny, trochou vážně ale trochou sýra jinak to bude téct a zabalíš jako roládku, pak jen nakrájíš na plátečky, pokladeš na plech, potřeš vajíčkem a můžeš posypat nivou - je to za hoďku hotovo a je to vážně mňamka - hned to bude pryč uvidíš :) já to musim dělat alespoň ze 2 listových těst ;)

  • Já pokaždé sklidím velkou pochvalu za "moje" čtverečky. Rozválím lístkové těsto na placku, potřu vajíčkem, rajčata nakrájím na plátečky-kolečka, nakladu to na to lístkové těsto, posypu kořením barbecue (grilovací), posypu nastrouhanou mozarellou a pak to nakrájím na čtverečky tak, aby na každém čtverečku bylo jedno kolečko rajčete. Upečeš a je to fakt dobrotka, taková chuťovka k vínu, pivu, mně to vždycky všichni chválí.

  • kup si listové těsto, rozválej ho, pomaž žloutkem a na sladko posyp cukem a skořicí, slané posol a posyp kmínem, mákem, sezamem.......atd, nakrájej na jakékoliv tvary a dej péct, je to rychlé a mňamka

  • Taky peču z listového těsta. Dělám proužky s nivou - jen rozválíš, na půlku dáš vajíčko a nivu a nějaké koření a druhou půlkou přikryješ, pak nakrájíš a dáš zapéct. A nebo slaný štrúdl, taky z list. těsta, dáš tam "co dům dal" - sýr, šunku, salám, taveňák, olivy, cibuli, rajčata... ... U nás to má ohromný úspěch. A nebo klasické jednohubky. A na takové to "uždibování" je skvělé čokoládové fondue. Nebo samozřejmě klasické či sýrové.

  • U nás mají úspěch tyčinky z listového těsta,nebo teď švestky obalene slaninou a zapečené k troubě

  • u nás všichni miluji marinované buřty...když budeš chtít pošlu recept...:-) a pak už dělám jen zeleninové a sýrové mísy...

  • já ted dělala buchtu : na pečící papír rozválela půlku listového těsto, pokladeš piškoty, meruňky, zaleješ pudinkem (normálně uvařený pudink - 800ml mléka, 2 ks vanilkového pudinku, řádně osladit), a druhá půlka rozváleného listového těsta. Propíchat vidličkou, potřít vajíčkem, upéct...mňamka, rychlá, výborná, osvěžující..
    Slané dělám šneky:na 1 listové těsto, 30dkg měkkého salámu, a 30 dkg tvrdého plátkového sýra...rozválet těsto (dělám na 2x), pokladeš šunku, sýr, smotat, nakrájet na kolečka, položím na pečící papír, potřít vajíčkem a posypu co kdo má rád - u nás grilovací koření nebo kmín..upečeš:) Mňam

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist