Nechci pít alkohol, ale ostatní mě k tomu nutí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183002 1.1.2019 11:39

Jsem divná, že nechci a nechutná mi alkohol? Je mi 18. Všichni mě k tomu nutí ...
Mám své důvody( z dětství) proč nepít alkohol, ale jak jim to prostě vysvětlit?
Děkují předem

Z dětství - špatné zkušenosti z rodiny, když jsem byla jestě díte.

  • 01.01.2019 15:48:03 - Bývalá uživatelka #92984 změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemáš absolutně žádnou povinnost svému okolí něco vysvětlovat. Prostě nepiješ a hotovo, pokud se někdo zdvořile zeptá, tak bych mu normálně řekla pravdu. Jestli ti ho někdo nutí, tak ho pošli do háje, divní jsou ti, co ti to cpou, ne ty.

  • Francy1.1.2019 11:41

    To znám, mám to stejně. Nemám sice žádnou špatnou zkušenost z dětství, ale prostě mi to nechutná, nemám na to chuť. Občas si třeba s kámoškou zajdeme na dvojku vína, třeba když slavíme narozky, ale stejně to cucám celý večer :-D Nenech se do toho nutit.

  • Mam to podobne. Proste si stuj za svym ,,ne,, ;). Nikomu do toho nic neni ;)

  • Nejsi divná. Dcera má 18 let a nechape, proč se někteří v jejím věku nedokáží bavit bez alkoholu, ona sama pije velmi málo, spíše vůbec. Stačí jí tak jedno pivo.
    Já osobně taky piju alkohol velmi málo a stačí mi deci vína.

  • Jsem o 20let starší, k alkoholu mám od malička odpor a ochutnala (a okamžitě vyplyvla) jsem max. nedopatřením alkoholovou čokoládu z bonboniéry. Taky jsem se několikrát dostala až do citového vydírání, ale nezlomilo mě to, nakonec už to dávno všichni zabalili a manžela mám abstinenta, i když ne tak radikálního. Nevyhledávám společnost, kde se pije, máme několik kamarádů, se kterými se dokážeme (za)bavit i bez alkoholu, takže mi to už dávno ani nepřijde, nicméně kdysi mě to určitě ze společnosti vylučovalo, jenže to nebylo jen o alkoholu, ale spíš všeobecně. Každopádně dříve, či později člověk zapadne kam patří, tam, kde není ten divný.. ;-)

  • HaSha1.1.2019 15:24

    Nejsi divná, každý to má jinak. Mně třeba alkohol nechutná, ale měla jsem spolužáky, co byli schopni jít na pivo i v devět dopoledne, když odpadla hodina. Vysvětlení jim nedlužíš, nutit tě nesmí, ale chápu, že tě to může i dost vyloučit z kolektivu. V 18 tě ale asi těžko pochopí; máš možnost říct jim pravdu, ale ta může být dost osobní. Můžeš trvat na tom, že jsi abstinent a prostě nechceš, jen aby ti pak schválně něco nepodstrkovali. 8-o Nakonec je asi nejlepší omluva zdravotní stav, to by měl pochopit i blbec, když řekneš, že nemůžeš pít. Časem narazíš na mnohem víc lidí, co se dokážou bavit i bez alkoholu, v těch 18 se lidi, co se týče alkoholu a cigaret, právě utrhli z řetězu. :-D

  • Prešla som si tým... Trvalo dlho než to začali ľudia rešpektovať, ale vytrvala som a ľudia si na to zvykli.

  • koliaska10527.1.2022 16:18

    Toto docela chápu. Já sama taky k alkoholu nemám nijak velký vztah. Čas od času si ale dám třeba sklenku vína. Právě u vína je ale super, že dnes už existují i jeho nealkoholické varianty, viz třeba https://napovime.cz/navod/jak-vybrat-nealkoholicke-vino/ Sama jsem jich teď několik zkoušela a byla jsem hodně překvapená jak je to dobré. :)

  • Pokud nechceš pít, tak nepij. Je to jen tvoje věc. Mně taky alkohol nechutná, tak nepiju a je mi jedno, co si kdo říká. Občas se mi ale stane, že dostanu chuť na víno, tak si s přítelem otevřeme kvalitní bílé víno https://alifea.cz/cenik/bila.html , ale to se stává opravdu jen občas.

  • vyclenujes se z kolektivu diky tomu. bud premenis nazor a zapadnes nebo prijdes o spoustu takovychto pratel. ale urcite v dlouhodobym horizontu se tvuj alkoodpor ceni a doufej ze v dnesni dobe potkas podobneho muze. nemus pit alkohol preci...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist