Nechci docházet k gynekolovi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #419370 13.4.2019 18:41

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli musím chodit ke gynekologovi. Mám z toho panickou hrůzu. Je mi míň jak 16. Riskuji hodně?

  • 13.04.2019 22:03:44 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemusíš. Ale ak si už mala sex, mala by si sa dať vyšetriť, či je všetko v poriadku.

    Naviac z čoho hrôza? :-D Operácia mozgu je hrôza, nie preventívne vyšetrenie...

  • Chápu tvé pocity... Taky jsem to tak měla. Ale je opravdu lepší tam chodit... Pokud jsi ještě neměla pohlavní styk budiž... Ale pokud ano tak je lepší přežít ty 3 minuty na křesle než pak něco zanedbat... Raději budu celý den na gynekologickém křesle jak u zubaře :-D

  • Já začala až někdy ve 23, když jsem začala sexuální život. Ve tvém věku jsem si to taky nedovedla představit, ale pak jsem si rychle zvykla.

  • Francy14.4.2019 9:03

    A proč si myslíš, že je to tak strašný? Že na něj roztáhneš nohy? Vidí desítky ženských za den a nepozastavuje se nad tím. Chceš riskovat zanedbanou péči o svoje tělo? Jedině gynekolog může zjistit, jestli jsi v pořádku a budeš moct mít děti. A když ano, dokáže zjistit jestli je miminko zdravé, jaké má pohlaví, kdy se narodí. Ale také může zjistit, jestli nemáš např. rakovinu děložního čípku (bohužel je to častěji než se zdá :-( ), nefunkční vaječníky, hormonální nerovnováhu a skončíš jako plno ženských tady, které se marně snaží o vlastního potomka. Stále si myslíš, že nemáš co zanedbat?

  • Všechny tyhle pozitivní kecy jsem také poslouchala. Nakonec jsem tam šla v 17 jako hrdá a sebevědomá žena bez mámy a domů jsem přišla ubrečená a zlomená. Sestra mě seřvala, že se mnou musí být máma, byli oba nepříjemní a zlí. Prohlídka zrcátkem i prsty mě velmi bolela. Hrozně mě mrzelo, že mi neudělal UTZ, aby zjistil, zda je vše v pořádku. Doma jsem pak brečela, že to bylo celé zbytečné a měla jsem pocit, že to odflákl a já nevím, jestli jsem zdravá. Na výsledky cytologie jsem si nezavolala, protože jsem nevěděla kdy a na jaké číslo. Neměla jsem odvahu se ptát. Na dětské gyn. jsem byla také. Byl to velice bolestivý zážitek, díky jejich ohleduplnosti a měla jsem pak odpor k vlastnímu tělu. Tolik k tomu, že gynekologická ambulance je zalitá sluncem a plná vstřícných lidí. Dokud bych byla panna, nešla bych tam. A po této zkušenosti určitě ne před 18. rokem.

  • Vysetreni neboli, jen to muze byt neprijemny. Urcite musis zacit chodit na gyndu az zacnes mit sex a pripadne jestli budes chtit prasky, tak se bez kontroly neobejdes. Fakt se neni ceho bat. Chodime tam vsechny ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist