Nechce si odříhnout :((

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53285 19.3.2012 17:41

Ahoj zkušené maminy, doma máme týdenní dcerku, ale máme jeden takový malý problémek. Po krmení si nechce říhnout..ve zvýšené (svislé) poloze ji držím i přes půl hodiny a pořád nic....jen se tak kroutí a tlačí. Pak ji položím do postýlky a mlíčko jde ven. Bojím se,aby všechno co sní pak nevyzvracela a my byli na bodu nula. Nemáte nějakou radu, jak si miminko odříhne? Děkuji za radu...trápí mě to

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Týden je ještě moc malinká..nám se naučil odříhávat až během šestinedělí doma, ale první týdny snad nikdy a taky vždy ublinknul. Pak se mu to začalo konečně dařit. Drželi jsme bříškem na rameni (skoro zakloněného přes rameno na záda) a záda krouživými pohyby hladili..když neodříhl do 10ti minut, položili jsme na chvíli a dali znovu na rameno. Zkoušejte, ona na to příjde :-). Hodně zdravíčka oběma!

  • souhlas s anonymkou, zkus tygrika, tzn mimi je na predlokti. Anebo musis mit mimi prehozene jakokdyby uplne pres rameno, to fungovalo u nas. To ze jsem ho jenon drzela nepomohlo, uplne vyhodit na rameno, ze rucicky jsou pres rameno a visi hlavicka.

  • A držíš ji jako bříškem k sobě? Tahle poloha nám zabírala nejlépe, někdy jsem malému ještě krouživými pohyby hladile zádíčka. Pak se ještě doporučuje poloha na tygříka.

  • přesně tak.. tygřík je nejlepší. Já jsem chodila na předporodní kurz a tam nám pořád říkali,že tygříka ne ať děláme tak jak ty píšeš ve svislé poloze , to stejné mi říkali v porodnici ..ale připadá mi to uplná kravina, ptala jsem se své doktorky a ta mi řekla,že to jsou takové ty novinky a ať se tím neřídím,že si jí mám dát normálně přes rameno a už s říháním problém nemáme :) tak to zkus..:-). Ale pokud kojíš nekdy si to miminko ani neodříhne.. tak nemusíš zoufat.. uvidíš jak ti to půjde

  • verousek198520.3.2012 8:27

    Mám 2 měsíčního chlapečka a bylo mi řečeno,že některé děti prostě neříhají...pokud máš hlídací chůvičku,klidně můžeš malou položit na bříško. Prý to nevadí..náš malý byl po porodu týden v inkubátoru a jinak to nedělali. Dostal najíst a šup na bříško,neměli tam čas čekat na to, až si odřihnou.Ale měli chuvičky.A ještě se mi osvědčilo vypodložit matraci, aby nebyl v rovině..to bych řekla,že zabralo nejvíc. Ublinkával úplně minimálně..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist