Nechce si mě vzít?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20286 23.3.2013 14:46

Ahoj, mám problém, který mě moc trápí. Máme s přítelem 3 měsíční dítě a on se k tématu svatby staví dost vyhýbavě. Pro mě je to ale důležitá věc a opravdu jsem z toho hodně nešťastná. Je čerstvě rozvedený ( po dlouhodobě nefunkčním vztahu, on si našel mě a manželka také přítele), nejdřív měl jako výmluvu to že rozvod ještě není právoplatný, teď, že se může oženit nejdřív za půl roku ( ale to není pravda, vím to) a není dost peněz ( a že chce abych měla tu nejkrásnější a největší svatbu) atd. Když se začnu bavit o svatbě, tvrdí, že si mě vzít chce. Tak proč se vykrucuje? Bývalou si vzal protože přišla do jiného stavu, ještě dřív než to na ní začalo být vidět a to tvrdí, že ji nikdy pořádně nemiloval a mě ano. Tak v čem jsem horší? Proč jí ano a mě ne? Už se i stydím za to, že mám jiné příjmení než on a náš syn. A když se jeho rodina ptá kdy se vezmeme je mi trapně a nevím co jim říct. Vím, že v dnešní době není manželství tak důležité, ale pro mě ano. Trápí mě to a musím na to pořád myslet.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8923.3.2013 15:04

    Můj chlap říkal x let, že svatba je papír. Poznal mě, hned jsme se snažili o mimi a najednou přišel s tím, že se vezmeme - svatba byla po 5,5 měsících chození :) Taky mám názor jako Ty, nechtěla jsem se jmenovat jinak, ale přišel s tím sám. U vás je rozdíl, že už je to rozvedenej chlap, asi nechce spěchat. Zase pokud je to pro Tebe důležité, měla jsi mít nejprve svatbu a poté dítě. Je to všechno o komunikaci. Netlač na něj, jinak si Tě taky nevezme vůbec. Dej tomu čas, zkuste dát debatu až za nějaký čas, určitě k něčemu dojdete :)

  • petulinkaa1323.3.2013 18:43

    se ti nedivim,me taky hodne na svatbe zalezelo a jsem rada,ze si me manzel vzal :-) rikala jsem vzdycky,ze deti chci do uplne rodiny ne zit na psi knizku,jak pises,jine prijmeni atd. manzel se taky rozvadel po 17ti letech,rozvedl se v roce 2007 v červnu a v zime me pozadal o ruku toho sameho roku a po roce v červnu 2008 jsme meli svatbu a jak rikas,bejvalku si vzal taky kvuli jinymu stavu,no jo ta doba tehdááál :-D:-D a pritom ji vlastne nechtel i jeho mami mu to rozmlouvala jeste pred svatbou a rika mi sam i jeho rodina,ze tu nasi svatbu si uzil daleko vic nez pvni a to samy je ted s malou,ma dve dospely deti,ale vsem rika,ze z maly je vic nadseny a uziva si ji vic nez svoje prvni dite,no jeste aby ne,tehdal mu na vsechno bylo 19let,dneska je to vyzraly 40ti lety chlap ( 43 :-D) neboj,pokud ti rekl,ze si te chce vzit,tak to chvili nech,nezminuj se,netlac hlavne a uvidis za nejaky cas ( treba par mesicu) jestli se k necemu bude mít,hm? :-) ale kdyby nechtel,rekl by ti podle myho narovinu,ze uz se zenit nechce.

  • taky mám špatné zkušenosti ze vztahu a odráží se to v některých mých postojích v mém novém vztahu, bohužel. Partnerovi se to snažím co nejčastěji vysvětlovat, on ví, čím jsem procházela a procházím s ex, snaží se to chápat, ale taky mu to až tak úplně nejde, není v mé situaci. Často naráží na svatbu, děti, společné fianncování bydlení...a já nechci. Je to všechno ještě moc čerstvé, jsem si až moc dobře vědoma, co se může zase stát a popravdě zažít po peklo opakovaně už fakt nechci. Ono když u soudu propíráš opravdu intimní detaily a sleduješ obličeje 3 starých soudkyní, které o tvém životě rozhodují vyloženě podle sympatií je docela špatný zážitek. Dítě mám s příjmením po svém bio otci, sama mám své svobodné příjmení a případné další dítě by se zase mohlo jmenovat po otci, nakonec by to bylo i lepší pro to první dítě, dost těžko bych mu vysvětlovala, proč se jako jediný jmenuje jinak, zvlášť když to do jeho zletilosti už není jak změnit.

  • venysek23.3.2013 22:48

    Já bych mu být tebou dala čas, až se vzpamatuje z jednoho rozvodu a uvidíš, třeba s tím pak přijde sám. Jestli je rozvedený čerstvě, tak se fakt asi nechce hned znova ženit a já se mu ani tak úplně nedivím. Pokud tě s témattem svatby rovnou neposílá do háje, tak bud v klidu a vydrž.. Možná si bereš příliš osobně něco, co o tobě vůbec není..

  • Ahoj, souhlasím s holkama - špatná zkušenost je špatná zkušenost. Rozvod je vždycky ošklivý zážitek, i když se manželé chovají slušně a na všem se dohodnou. Jak kdysi řekl jeden známý - jedno manželství jsem podělal (na to jsou totiž vždy potřeba 2), tak bych vypadal jako trotl, kdybych se vrhal do druhého.
    S tím jsi měla počítat, když jsi šla před svatbou do dítěte. Teď má v rukou trumfy on - má zázemí s partnerkou, která ho chce, pojistil si ji dítětem, nemusí se teď přetrhnout, aby si ji udržel. Jestli se chceš vdávat, tak mu dej chvíli čas, ať se vzpamatuje, pak si tě jistě vezme, pokud není lhář. Pokud si s ním ovšem pořídíš i druhé dítě bez svatby, tak je možné, že se jí nikdy nedočkáš... pokud vztah klape, tak chlap nic měnit nebude. Muži nemají rádi změny. Držím palce, ať se brzy dočkáš.

  • Většinou se chlapy vyhýbají čemukoliv o čem se nepřetržitě mluví, nechala bych to cvíli být a dala mu pocit, že na to přišel sám :-) Já mám tu zkušenost, že čím víc tlačím tím míň dosahuju výsledku, ať je to partner, otec nebo bratr.....:-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist