Nechce na spermiogram

Otázku položila: Bývalá uživatelka #12369 13.11.2015 12:13

Nemáte někdo prosím zkušenost co se stane, když partner odmítne jít na spermiogram? Včera jsme byli na první konzultaci v ISCARE, protože problém je na 99% u mě (nepravidelný cyklus, anovulace, cysta, kyretáž). No a partner prohlásil ať dají do pořádku mě a o něj ať se nestaraj, že prý už jedno dítě má a je tedy v pořádku. Já si také tedy osobně představovala, že po nějakých testech a vyšetřeních mi předepíšou nějakou stimulaci a pak se budeme snažit doma, ale oni hned mluvili o inseminaci nebo ET. Já už tedy jedno dítě mám, ale to se povedlo přirozeně s jiným partnerem.

  • 13.11.2015 13:08:20 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No silná slova partnerova! U nás, manžel 12-ti letého kluka z prvního manželství a teď mu zjistili totálně mrtvé spermie, musel absolvoat odebrání spermii operativně, jinak byly nefunkční, 12-ti letý je stoprocentně jeho, prostě během těch 12-ti let se něco přihodilo a nemůže mít děti. po IVF, jen jedno oplodněné vajíčko zatím prospívá v pořádku, tak se modlíme, ať to tak je až do konce. Je to darda jak psychická, tak finanční :-(

  • Partner se řeší jako první, protože má jen jedno vyšetření, ale žena jich má víc, protojde první muž a pak až když je u něj všechno v pořádku, tak se řeší žena. Takže bych promluvila s partnerem, že by bylo dobré tam zajít, je to prostě pro ujištění, že s partnerem nic není.

  • To je od něj dost sobecké. Tebe nechá absolvovat mnoho i nepříjemných vyšetření a není schopen si ho vyhonit. Spermio se mění a to, že má syna neznamená, že je i teď vše v pořádku. Když jsem to po roce snažení řešila já, řekla jsem partnerovi, že nejlepší bude vyloučit problém u něj a pak až u mně. Postavil se k tomu chlapsky, i když byl určitě nervózní. Nejenže byl v pořádku, ale ještě k tomu má historku, kterak vezl vzorek na motorce

  • Podla mna je to od neho trochu bezohladne, ved dieta chcete obaja...a prenho je to naozaj bezvyznamne, co musi podstupit oproti tebe.
    V kazdom pripade, viem, ze sa da kupit aj domaci test
    http://www.otehotnenie.sk/c/testy-muzskej-plodnosti-testy-zenskej-plodnosti
    je to na Slovensku, ale v Cechach sa to da urcite kupit tiez. Pripadne je mozne spermie odobrat doma a doniest do centra do hodiny....ak by mal problem s tymto.

  • Všechny ty způsoby "jak dát do pořádku Tebe" jsou složité a pro náročné pro tělo. Takže by bylo opravdu dobré vědět, že když to všechno podstoupíš, partner je natolik v kondici, aby to mělo smysl a byla šance, že se povede. Vždyť spermiogram se může měnit i v průběhu několika měsíců, natož let. Sice na jednu stranu chápu, že se do toho chlapům moc nechce, ale na druhou stranu, je to to nejmenší co můžou pro to udělat.

  • Single13.11.2015 13:11

    Ja kdysi na gynde rikala, ze taky manzel dite uz ma, tak se doktorka zeptala a jak stare? Tenkrat holcine taky bylo dvanact a mudr. rikala, ze to uz je dlouho a muze byt vse davno jinak...

  • Ahoj,tenhle problém měla moje mamka,když mi bylo pár let a chtěli další dítě. Táta nechtěl za žádnou cenu podstoupit žádná vyšetření a říkal,že problém je u mamky a on je zdravej. Měl asi nějaký rentgenový vidění.
    Já s přítelem se snažíme teprv pár měsíců a už si občas dělá srandu že je on má spermie v pořádku ...a já mu zase říkám,že sice byl na spermiogramu ale už je to rok a půl :D A navíc má teď sedavé zaměstnání. Takže kdyby nám doktor doporučil spermio,věřím tomu že by šel,a když ne,já už bych mu to vysvětlila...:)

  • sono213.11.2015 14:34

    Partnera nejdem komentovať.

    Môžu, veď toto čo hovoríš ti môže zorganizovať tvoja gynekologička na to netreba car. Tam ani netreba partnera. Akonáhle idete do car idete ako pár nie ako ty sama čiže tam už musí priateľ poslúchať.

  • petulinkaa1313.11.2015 14:37

    manzel byl taky v r.2010 na spermiogramu,d predchoziho manzelstvi ma dve dospele deti a proto jsem o problemu u nej nepochybovala a vysledek to potvrdil,ba naopak byl nadprumerne plodny ve 40ti letech :-D a na CAR nam rekli,ze pokud uz deti chlap ma a neni uraz,nemoc vazna tak nikdy nebude neplodny,ano zhorsit se to muze vekem,ale spis tihle chlapi jsou ok i po letech,ale problem byl u me to jsme vedeli vsichni.


  • Dobrý večer, hlavně partner vůbec nemusí podstupovat tuto (zajisté v jejich očích ponižující) záležitost... Ale jednoduše to může vyšetřit i gynekolog. Budete mít prostě sex a pak šup do ordinace. Gynekolog si sperma odebere z ženy. Pro všechny strany je to myslím nejvíc v klidu. Nebo alespoň naše doktorka to dělá takto. :-)

  • medulinek14.11.2015 12:08

    To je teda "chlap" dite snad chcete oba,ne? Muj teda se nabudl rivniu,ze pujde nehdriv on a pak ja a co si budem rikat - on si za dve minuty ulevil v kavince,ja musela na hysteroskopii,nekolikrat jsem absolvivala hormonalni lecbu,dve inseminace,dva potraty,dve revize a vim,ze kdyby manzel nohl,vezme i tohle na sebe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist