Nechce čůrat venku

Otázku položila: mishel99 11.4.2018 21:33

Maminky, mám dotaz zda nemáte nějaký fígl na to jak, přesvědčit batole čůrat venku. Dcera 28 měsíců se sama v neděli rozhodla, že chce oblíknout kalhotky. Od neděle nemá plenku, první den měla doma jednu nehodu, dva dny bez nehody, sama si říká bez problémů na nočník. Na noc a odpolední spaní dáváme plenku, ale jen pro jistotu, má ji suchou po spaní už delší dobu. Máme ale problém venku, i přes to, že když dřív viděla děti čůrat u hřiště, chtěla taky a zkoušely jsme to i když nosila plenku. V pondělí jsme zkoušely a ona, že to nejde,teď se sekla a venku prostě ne. Za odpoledne na hřišti 2x převlíkáme. Ptám se, ona řekne, že se jí chce, ale že až doma na nočník. Samozřejmě to domů nevydrží. Nevím, jestli jí na ven dávat plenku, moc se mi nechce, nebo tahat na hřiště nočník? Což se mi zdá dost nepraktický a i blbý. Nebo zkoušet a nechat jí, až bude chtít ona a trpělivě převlíkat?

Holky, tak to u nás dopadlo takhle :-D Vzala jsem na věci větší tašku a přibalila nočník. Julinka byla spokojená jako želva a venku si poctivě říkala na čůrání jako doma. Nemusela jsem se ani jednou zeptat. Na hřišti jsme působily jako atrakce. Měla ho zaparkovanej za zídkou a když na něj šla, šla půlka dětí ze hřiště a každý po svém, někdo s pomocí maminky, někdo zasedl na bobek no sranda. Dnes se chodilo s Julinkou na trávu hromadně :-D Koukala jsem, že jeden chlapeček měl ty plenkové kalhotky. Zatím zůstaneme u nočníku a třeba si to Julča bude chtít vyzkoušet jako ostatní děti :-) Dneska měla názorných ukázek, víc než dost :-D Děkuji za všechny rady a tipy :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Viděla jsem maminky vozit nočník pod kočárkem. Ten malý z IKEY, tak třeba vyzkoušet.. Nebo fígl jako zalijeme kytičku, podívej tenhle strom je suchý atd..

  • Risu11.4.2018 22:47

    Asi bych tahala ten nocnik. Lepsi než porad prat..

  • Taky jsme s tím bojovaly a vyhrály až když jsme byly na výletě autem, samy dvě a já ji řekla, že se bojím, že mi pocura autosedačku. Řekla, tento zkusimem. No trvalo to sto let a já myslela, že mi upadnou ruce, ale daly jsme to. Za odměnu dostala jednu kostku ledových kaštanů a jak ji pyšné držela celou cestu v ruce, tak se jí to hezky rozteklo, i na tu moci nedotčenou autosedacku:-D

  • Tak u nas zas barci nevadi curat na travicku, ale uz mam problem ji s pupkem udrzet, takze taham nocnik. Videla jsem tak uz vic maminek. Mozna je si spatne cura v klubicku, kdyz ji drzis.

  • Já to dělala postupně, nejdřív bet pleny na doma, pak zahrada a ted zkouším i cestu do obchodu. Ale na spaní nebo delší cesty ještě pár týdnů nechám. Malý při čůrání říká, že hasí :-) Nebo koupit ty kalhotkové plenky a venku zkoušet stáhnout jako kalhotky, třeba se jí to zalíbí. Ale syn je teda starší, u vás je ted super, že bude teplo, pár týdnů a půjde to :-)

  • Super! To je dobre ze aspon na nocnik jde :-) hele ons uvidi dalsi deti a zacne taky do travicky :-) barcu jsem dnes musela zvedat, protoze holcicky taky jejich maminky drzely v naruci a nemely nocnik. No brzo si strhnu pupek :-( kalhotkovy pleny uz bych nedavala, kdyz si rika na nocnik :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist