Naxyl - na bakterie v pochvě - mám brát po něm probiotika?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #229155 10.4.2017 6:56

Ahoj, holky, mám dotaz... Byla mi zjištěna nějaká bakterie při stěru z pochvy. Dr. mi předepsala vaginální tablety Naxyl. Co jsem četla v příbalovém letáku, tak nežádoucí účinek můžež být mykóza. S kvasinkami jsem bojovala už dvakrát (během asi dvou let). Bojím se tedy, že když budu brát ten Naxyl, aby se mi mykóza nevrátila... Nemáte s tím zkušenost? Nebo mám po něm brát nějaká probiotika na doléčení? Mám doma ještě Idelyn na bakteriální infekce, nebylo by lepší použít rovnou ten a bez Naxylu? Prosím poraďte, budu ráda za jakoukoliv zkušenost a radu s Naxylem. Díky :)
ps: musely jste po jeho dobrání na kontrolu??
ps2: čeho se mám vyvarovat, aby se bakterie do pochvy už nedostaly??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zaprvý- pokud natolik nevěříš svému gyndr., že uvažuješ o jiné léčbě než ti předepsal, změň dr.! najdi si někoho komu budeš věřit víc než anonymním radám lidí na netu, kteří tvůj stav neznají;-)
    po dokončení léčby určitě můžeš zavádět probiotika, nic tím nezkazíš. je ale možné, že už budeš mít kvasinkovou infekci a budeš muset řešit kvasinky. můžeš zkusit s dr. telefonicky konzultovat možnost zavádění probiotik už během léčby Naxylem, ale nevím jestli by to mělo efekt. jako prevenci určitě zařaď probiotika do stravy, žehlit spodní prádlo a místo aviváže dávat cca 2 lžíce octa do praní nebo si po vyprání vymáchat spodní prádlo ve vodě s troškou octa, omezit sladké, nosit ideálně sukně nebo volné kalhoty.... na kontrolu bych si určitě zašla

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist