Návrat do vztahu po rozchodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #265139 4.4.2020 22:00

Ahoj holky, potřebuji poradit. Je mi 26 a před třičtvrtě rokem jsem se rozešla s bývalým přítelem. Rozešla jsem se s ním v minulosti už 2x (poprvé jsme se o vztah pokoušeli brzy po mém rozchodu s jiným a narovinu jsem mu předem řekla, že na další vztah nejsem připravená, ale rozhodli jsme se to zkusit, no nešlo to, protože to bylo brzy, tak jsme se rozešli. Pak jsme se dali po nějaké době dohromady znovu až jsem byla připravená a bylo to všechno skvělé. Sedli jsme si jak v osobním, tak v pracovním životě, jsme stejná profese, takže lépe rozumíme tomu, co ten druhý v práci prožívá a jak je to pro něj náročné, protože pracujeme s lidmi. Pak jsem se s ním rozešla asi po 2 letech kvůli tomu, že jsem měla nějakou krizi a potřebovala jsem začít znovu a srovnat si myšlenky v hlavě. Chybou bylo, že jsme spolu o tom nemluvili, protože jsem nechtěla, ale mohla jsem a on by to pochopil. Bylo to impulzivní rozhodnutí, ale tenkrát pomohlo.) V prosinci 2019 jsme si zase začali psát (asi po půl roce od rozchodu) a rozhodli jsme se, že spolu naposledy zkusíme. S tím, že on mi teď nevěří, že to neudělám znovu, ale že věří tomu, že se to postupem času změní. Souhlasila jsem, protože jsem za svůj život nikoho lepšího nepotkala a moc ho miluju. Jenže uběhly asi 4 měsíce a cítím z něj pořád nejistotu. Nechodíme spolu, ale normálně spolu spíme, vídáme se téměř každý týden. Máme teď vztah na dálku, ale byla by možnost, že budeme bydlet spolu. Každopádně cítím z něj tu nejistotu, všímám si toho, co dělá jinak než dříve, že je to takové neosobní (neřekne mi zlato, miláčku, že mě miluje, protože mi nejdřív potřebuje věřit). A já tím trpím. Neumím čekat a zároveň ti chci vydržet. Miluju ho, ale strašně mě ničí, když vím, že mi nevěří. Cítím se, jako bych mu byla nevěrná, ale já jsem nebyla. Ten vztah na dálku taky moc nepomáhá, protože večer jsem sama a moc to nedávám. Navíc to ještě docela tají, ještě o mně ani neřekl rodině, což chápu, chce to říct, až to bude jisté, ale i pro mě je to strašně nejisté. Ačkoliv jsme se dohodli na tom, že to zkusíme spolu, tak spolu nechodíme. Je to pro mě teď strašně blbá pozice a on cítí, že mi ubližuje, ale já mu tenkrát taky ublížila. Máte nějaký tip, jak to vydržet a srovnat se s tím? Hlavně jak zvládat ty večery o samotě, to mi chybí nejvíc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Upřímě? Nedivím se mu. Dřív nebo později ho zase necháš. Do vztahu bych znovu nešla

  • Francy5.4.2020 7:49

    Vůbec se mu nevidím, chováš/chovala ses k němu jako ke kusu hadru bez emocí. To je samé já, já, já. Doufám, že sebere poslední hrdost, co mu zbyla, opustí tě a najde si holku, která mu nezlomí několikrát srdce 8-o

  • Já mám zase pohled z tý druhý strany. Přítel se se mnou už 2x rozešel a zase jsme se pak dali dohromady, poprvý mi po týdnu psal, že to byla chyba a pozval mě na večeři, ale já měla už zabaleno na dovolenou s rodičema, kam jsem původně jet neměla kvůli němu :D Takže jsme si měsíc jenom psali a pak jsem s ním šla na tu večeři. Tehdy se se mnou rozešel, když měl krizi. Hledal práci a nemohl nic najít, mamka s roztroušenou sklerózou a tátovi zjistili rakovinu. Jenže chyba byla v komunikaci z jeho strany, neřekl mi to, já bych ho podržela. Pak si našel práci na druhým konci republiky a rozešel se se mnou, než aby mě viděl jednou za měsíc. Pak si to rozmyslel a nakonec si našel jinou práci. A po 2. to bylo v době, kdy jsme měli problémy, ale místo toho, abysme si o tom promluvili se se mnou rozešel, to už jsme spolu chvíli bydleli. Nakonec jsem mu po 1-2 týdnech dala další šanci. Ale po pravdě... Jsme spolu dohromady 4 roky (pauzy nepočítám), od posledního rozchodu skoro rok a půl, a pořád mám strach, že ten rozchod přijde znova. I když se bavíme o svatbě, rodině a domečku.
    Na druhou stranu znám i tu bezmoc, když ti tvůj partner nevěří. Neustále mě podezírá, že ho podvádim (jednou mě spolužák líbal, ale aniž bych chtěla). I když teď už půl roku, možná víc to vypadá, že už to vzal a konečně mi věří.

    Ale rozhodnou se ve výsledku musíš sama :) Mě po 2. rozchodu doma říkali, že už mu nemám dávat další šanci, nechtěla jsem. Ale pak mi hrozně chyběl a fakt se snažil, tak jsme to ještě zkusili a vypadá to, že konečně dobrý. :)

  • macicekkajik6.4.2020 8:52

    Víš, důvěru ztratíš rychle, ale získat jí zpět může trvat i roky. Z tvé strany to vnímáš jako samozřejmost, že už by k tobě důvěru mohl mít, A věř, že 4 měsíce vztahu ti důvěru zpět nedá. Jde vidět, že mu na tobě záleží a možná trochu nastěhování pomůže, protože je to přeci jen vážnější krok, ale tu jistotu mu to stále nepřinese, když se můžeš kdykoliv odstěhovat. Dej mu čas, buď to někam povede nebo ne a už se rozejdete navždy, protože by to opravdu nemělo smysl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist