Navrat do CR s 11letym synem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #366742 9.9.2016 10:29

Chtela bych se vratit zpet, ale nevim jak probiha zarazeni ditete do ZS v cechach.. Pristi rok by mel jit do 6 tridy, obavam se ze by ho zaradili do nizsiho rocniku.Mluvi cesky ale to je jedine. Prosel si tim nekdo? Jak to dite zvlada? Kdyz jsme se o tom bavili, ma obavy ze to nezvladne. Je tu nekdo kdo by mohl napsat sve zkusenosti? Dekuji za pripadne reakce

Doplnuji ze syn ma pravidelnou skolni dochazku od svych 5 let v IRL.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl9.9.2016 12:30

    Já měla u nás na škole pár spolužáku kteří byli cizinci, a pořádně ani neuměli český, a chodili se mnou do třídy. Do nižších ročníku nikdy nešli, spíše naopak byli na před, o proti nám. Ale je to dítě od dítěte.
    Pokud se syn učí dobře, je jedničkář či dvojkař a ještě umí česky, tak by problém mít neměl, ale záleží jak psychicky přestup bude zvládat.
    Spíš už nyní bych si jen zjišťovala, jak moc v Irsku jsou učivem jinde, a přinejhorším ho připravovala přes příští prázdniny na trošku jinčí učivo. :-)

  • nepíšeš moc informací zda syn chodil do školy, individuálně se vzdělával, dělal zkoušky...
    při návratu by pravděpodobně dělal zkoušky z vybraných předmětů, které odpovídají ukončenému ročníku ZŠ třídy, kterou navštěvoval a podle toho ho zařadili do odpovídajícího ročníku.

  • Buď v klidu mamka učí na druhém stupni základní školy, teď má 9. třídu. Od prvního září má nově ve třídě jednu ukrajinku ta neumí česky vůbec, vietnamce, ten lehce česky zvládá, ale přistěhovali se teprve před prázdninami, takže žádná sláva. No a pak chlapce, který střídavě dělá základku v UK i v ČR. Takže buď to se přeptat na základce. Nebo podle finančních možností zkusit nějakou soukromou školu, která učí stejným nebo velmi podobným na co je syn zvyklý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist