Naušničky pro miminko - uši nastřelit nebo propíchnout?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43812 8.11.2011 17:52

Maminky,
budu dávat malé naušničky po prvním očkování..
Je lepší nastřelit nebo propíchnout? A máme i naušničky, které nemají to kzapínání jako mají dětské naušničky, ale takové to klasické normální.. To jí asi zatím nemáme dávat, že? Nebo by to nevadilo? Co myslíte?
Děkuji moc všem za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek898.11.2011 18:44

    Moje malá má 4 měsíce a brzy jí náušničky dám. Dr je nastřeluje a mám pro ni klasické na zapínání.

  • Ahoj, tak já nechala malé nastřelit. Nejdříve jsem se toho děsila, protože když jsem byla jednou s přítelem na nastřelení a paní ve zlatnictví mi dala fix, ať mu udělám tečku, kam to chce. Tak jsem se hoooooodně obávala, ale já šla s malou k dr. Byly jí teda už 3 roky, ale i tak to bylo raz dva. Naušnice jsme hned nepotřebovali, jelikož jí tam nastřelili takové plastové pecičky, které se tam měli nechat, než se to zahojí cca 1,5měsíce. Bylo to naprosto v pohodě a malá nemá žádné problémy. Vůbec jí to nehnisalo, prostě absolutně nic. Ani teď a to už jsem jí dala zlaté. Nejdříve měla bílé a teď má i žluté. Zároveň s námi dávala kamarádka také dceři naušnice. Ta jí je nechala píchat. Pořád to museli čistit a hnisalo jim to. Tak jsme to mohli s čím srovnávat. Mít další holčičku neváhala bych s nastřelováním. Pokud to dělá odborník, tak není problém. :)

  • Volila bych nastřelení.. =) je to rychlejší a bezbolestné =)

  • ahojky, já dceři nechala píchat ouška u Dr na ušním, bylo nám to tenkrát doporučeno jako lepší varianta než nastřelení. náušničky sme dávaly klasické dětské - ještě po mně, předtím byly alespon 24h namočené v lihu kvůli desinfekci.

  • no ja zase slysela, ze je lepsi nastreleni. ze pri pichnuti muze sebou prcek cuknout... jinak se rozhoduju, jestli nausnicky dat nebo ne. mala ma uz 8 mesicu a popravde je na usi hakliva. treba kdyz v nich ma vodu nebo ji skadlim a tak, tak si je porad dre a skrabe... tak se bojim, aby si to nedrela, kdybych ji je dala.. asi pockam, az bude vetsi a bude mozne ji vysvetlit, ze si na ouska nesmi sahat...

  • ahoj, doporučuji určitě nastřelení, byly jsme s malou minulý týden, absolutně bez problémů, nehnisá to, nebolí jí to uplně v pohodě. známá nechala holčičce ouška normálně propíchnout a měli s tím ještě asi měsíc problémy a hnisalo to.

  • NASTŘELENÍ, já bych rozhodně do klasického propíchnutí nešla.... netekla krev, nehnísala ouška, malá si poplakala, ale to spíše, protože se bála, než z bolesti, neumím si představit co by mi konala u propíchnutí !

  • Já jsem taky určitě pro nastřelení, taky nás to za měsíc čeká a nechci malou zbytečně trápit. Doktorka mi říkala, že od té doby co nastřeluje, tak jí tam holčičky nepláčou a celkově to určitě líp snáší.

  • no naše malá chvíli plakala, ale spíš jen tím jak jsme ji se sestrou pevně držely aby se nemrskala a pak jak se lekla, asi to trochu štípne, ale přirovnala bych to asi jako u očkování, nic hroznýho

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 596 odpovědí a 409 752 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist