Náušnice ano nebo ne???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177327 1.11.2018 15:01

Je to prosté. Náušnice ano? Proč? A kdy nechat píchnout/nastřelit.
Nebo nedávat? A proč?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodne bych nedavala nausnicky jen proto, ze je dite holcicka a ze to je tradice:-D Ja nausnicky nedavala, malá ma skoro dva roky. Otázky proc slycham furt:-D Prvni jsem chtela pockat na pozdeji. Ja jako mimco jsem mela mala ouska a ted mam dirku moc vysoko a nausnice uz mnoho let nenosim (dirka nezarostla). Ale po nekoncicich otazkach proc nema nausnicky (hlavne od tchyne), jsem dosla k tomu, ze je mit just nebude. Az povyroste a bude je chtit, tak dostane:-)

  • Záleží především na tobě. Moje dcera náušnice nemá. Já náušnice nemám, moje máma je nemá, moje teta je nemá, moje babička je neměla. Rozdíl v "ženskosti" nevidím. Popravdě mě ani nenapadlo nechat jí něco propichovat...nehodnotím nikoho, jen nabízím úhel pohledu, u nás prostě není už čtvrtou generaci žádné "tak se to dělá" a " tohle k dívkám patří" a nikomu na tom nepřijde nic divného.

  • Já neřešila zda ano nebo ne, mám holčičku, dám jí náušnice :-D
    Asi v půl roce jsem jí je nechala u dr. nastřelit.

  • Ja osobne jsem proti. Az se jednou dcera rozhodne sama, pak ano. Proc ne rovnou piercing do pupiku, nebo tetovani? To by se taky hojilo u kojence lepe ;) Je to uplne to stejne, permanentni a bolestivy zasah do tela, ktery plni pouze estetickou funkci. Jediny rozdil je ten, ze jsme na to v nasi spolecnosti zvykli.

  • dancewomen1.11.2018 17:36

    Za mě ano,ale nechala bych to kolem toho půl roku,dr. I na orl mi tak doporučili.A taky se přikláním k nastřelení než píchání.

  • zakewka2.11.2018 8:17

    Sice mam kluka, ale dala bych. Me pichla nausnice moje prababi, kdyz jsem mela 6 tydnu. Klasicky "lekarskou" jehlou. Byla porodni baba a ty to driv delaly bezne.
    Nausnice bych dala, nechala pichnout v piercingovem salone. A dala bych bioplast. Sama jsem na zlato alergicka.
    Nastreleni je pro me strasne brutalni. Videla jsem pak zhojene jizvy (tedy dirky) po nastreleni a tim mam jasno.
    Ovsem sama jsem zdravotnik a pichancu mam po tele dost a nastreleni neuznavam ani nahodou. Sama jsem piercingu a propichanych usi "zpusobila" celkem dost.

  • Upřímně? Tohle je zrovna věc, nad kterou jsem nikdy neuvažovala, protože to podle mne není zásadní ani důležité. Buď píchnout nechám, nebo ne, až to bude aktuální, asi spíš dle sympatií k tomu, kdo by to měl udělat. Nevidím problém v tom, když mají holčičky propíchlá ouška a náušničky....a nevidím problém v tom, když to nemají a udělají to až mají trošku rozum a rozhodnou se sami. V každém zlatnictví nastřelí dirku, otázka dvou vteřin a je to bez bolesti. Takže jak jsem říkala, dle mne je tohle zrovna fuk...jsou v životě dítěte podstatnější věci, co by lidi měli řešit.

  • buccaneerka21.11.2018 16:52

    Já řeším, jestli ano nebo ne. U nás dávají až po druhé hexe, takže my po půl roce.

  • Kamkri1.11.2018 17:53

    Mám holčičku 7,5 měs. - náušničky jsme nechali píchnout u naší doktorky po druhé hexa (=v necelých 6měs.). Editka skoro ani nezaplakala a i následně to bylo bez problémů.

  • Za mne taky ano, dcera je dostala ve 4,5 měsících. Tenkrát jsem je nechala píchnout.
    A proč ano? Je to holka, je to zvykem, čím dříve, tím lépe, protože je to ještě méně citlivé a silné, takže je to lepší dříve, a dcera nikdy nelitovala, že je má. Navíc pokud se náušnice nechají nějakou dobu pryč, tak dirka začne rychle zarustat, mne už po 2 týdnech je znát, že tam náušnice nebyly.

  • terryk1.11.2018 18:16

    Souhlasím s karpatinka. Je to její tělo, ať o něm jednou rozhodne sama. Mám to s dcerou stejně. Pokud jednou bude chtít, nausnicky ji dát nechám. Ale do té doby ji nebudu tyrat kvůli svým rozmarum. Nebo proto, že se to tak dělá. Upřímně mě zaráží, kolik maminek prodleva slzy při obyčejném očkování, ale s klidným svědomím své sotva narozené děti exponuje další bolesti.

  • hajtlik1.11.2018 18:43

    Jak chceš :) na ničem jiném nezáleží. Já budu nechávat nastřelovat, je to z mého pohledu méně bolestné a rychlejší, po zahojení dáme své náušničky. Mě ani nenapadlo jí náušničky nedávat, z pohledu "parádnice" jsou prostě potřeba, ale to je jen můj úhel pohledu :)

  • Ahoj,moje tři holčičky naušnice mají ,nastřelené kolem 4měsíce ;-)

  • Mame pichnute uz v porodnici a nevidim v tom problem. Ja si zas nedovedu predstavit ze bysme sly az v pozdejsim veku.

  • petulinkaa131.11.2018 17:08

    Nějak to k holčičkam patří :-D obe holky jsem nechala nastřelil ve 3 měsících (žádné očkování není potřeba) Anežka mela z bioplastu (je to lepší) Eliška klasika bílé zlato a pecičky na prd, jedna ji furt padala, z toho plastu držely. Takže jsme po měsíci vyměnili za visaci ;-) z pochnuti nemusí být dírka rovna (jsem toho příkladem, jednu mam křivou) nastreleni je šetrnější, bez krve, lépe se hoji a je to samozřejmě rychlejší ;-) ve vyšším věku je to vždy tezsi a těžší, lepší když si to nepamatuji a neuvědomují ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist