Nástřih hráze

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404657 12.6.2019 20:52

Musí se provádět nástřih a většina žen se buď nastřihne nebo potrhá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stejná tazatelka jako ty dotazy, jestli je u porodu hodně krve...??

    O nástřihu si žena rozhoduje sama, doktor to nesmí udělat bez jejího souhlasu (jedině že by dítě jinak umřelo, kdyby ho žena hned nevytlačila).

    Já jsem nástřih nechtěla, ale nakonec porod tak bolel, že jsem k němu svolila a byla to katastrofa. Doktorka mi přestřihla žílu, ztratila jsem hrozně moc krve a nemohla jsem se normálně postavit a chodit ještě 3 měsíce po porodu.

  • Nemusi byt ani jedno..

  • Ja se nastrihu strasne bála. Ale kdyz jsem malou nemohla vytlačit, tak jsem si rikala, ze by to mohly uz nastrihnout:-D porodila jsem v noci a v poledne uz jsem normálně fungovala a o nejakem nastrihu vubec nevedela.

  • Mne dr chtela nastrih udelat a porodní asistentka to nedovolila, nakonec sem neměla na hrázi žádné poranění.

  • Ahoj, mám za sebou dva porody a ani u jednoho mi nástřih nestihli udělat. Obě děti mě natrhly a můžu říct, že jsem to ani při tom porodu necítila. Následné šití trvalo u prvního přes půl hodiny a nebolelo to u druhého jsem šití již trochu cítila, ale nic, co by se po porodu nedalo vydržet :-). Po obou porodech jsem druhý den normálně seděla na židli, sice jsem dosedávala opatrně, ale pro mě s minimální bolestí, takže co se nástřihu/natrhnutí hráze týče, z mé strany asi to poslední, čeho bych se bála.

  • Mě byl udělán nástřih na jeden steh, vůbec sem necítila ani nástřih ani šití, ale taky sem rodila skoro 24 hodin takže já už byla i krapet mimo ☺️ a při porodu sem si udělala něco s kostrčí, takže esi mě bolelo nástřih netuším, já nemohla sedět tři měsíce kvůli kostrči ☺️

  • sisterrys13.6.2019 11:10

    Byla jsem s PA domluvená, že nástřih bude podle potřeby, ale radši bych byla bez něj. PA nástřih nedělala, hlavička prošla v pohodě, ale pak šel malý s rukou u ramínek a potrhala jsem se. To jsem tedy vůbec necítila, byla jsem mimo sebe, tady ten okamžik si nepamatuji. Šití bylo bolestivé hodně. Pak se mi tam dostal zánět a šití se rozpadlo (to se stává ale jen zřídka), musela jsem na přešití pod narkózou, asi 10. den po porodu. Hojení bylo nepříjemné, stehy vypadávaly ještě v druhé půlce šestinedělí.
    U druhého porodu jsem byla bez nástřihu a bez zranění a ten rozdíl je teda markantní.

    Jinak s tvými otázkami doporučuji koukat na sérii Dělníci života na mall.tv

  • U prvního mi nástřih dělali. Ono 4kg mimino je něco :-D ale díky tomu se to hojilo dobře. Malý moc nemohl ven, takže jinak to nešlo. Pomohlo to. U druhého, a to byl větší mi jej nedělali. Malá trhlina, takže relativně dobrý, ale zdálo se mi, že sil pan doktor víc dovnitř. Popravdě, nástřih je to minimální, co mě u celého porodu trápilo.

  • stupidiack13.6.2019 17:40

    U prvního porodu byl rutinní, u druhého jsem nástřih neměla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist