Nástřih hráze

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44889 21.7.2011 9:06

Ahoj, chtěla bych se optat maminek, které rodily nejméně dvakrát, jak to měly s nástřihem. Zda je nastřihli vždy, nebo jen poprvé. Je to samozřejmě individuální, ale plánujeme druhé mimi, tak chci mít jen představu, jestli mě opět nastřihnou, nebo se tomu už třeba vyhnu :o)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus si koupit EPI-NO, prý to pomáhá.

  • Ahoj, já mám dítko jenom jedno, ale nástřihu jsem sevyhnula. Měla jsem jen 3 škrábanečky na 3 stehy. No a co si myslím, že mi pomohlo? Poctivá masáž hráze! Skoro celé těhu jsem proležela v posteli, jsem hrozná lenora. Podle toho jsem taky přibrala 18kg :-D (naštěstí po nedělkách vše šlo dole na mých 48...) Ale lehla jsem vždy na záda a zvedala nožky, ale tak aby to miminko moc nepocítilo...trénovala jsem bříšní svalstvo. Třeba několikrát denně. Pak jsem lehla na bok a zvedala jednu nohu...tím jsem natrénovala zadek a pánev. Porod sice dlouhý a únavný, ale "bez bolestný". Přála bych takový každé. Tak jestli mé rady pomůžou, budu ráda. Ale musím ještě podotknout, že jsem opravdu malinká, tak jsem měla strach, že budu roztrhaná až k uším :-)

  • Ahoj, mě nastřihli jen poprvé, podruhé jsme to zvládli bez a jsem zvědavá, jak to bude teď potřetí :o)

  • Moje bilance je 2 porody - 2 nástřihy. A to jsem poctivě masírovala olejem od Welledy (2x denně po 10 min.). Zítra nastupuju i indukci třetího porodu, nemasírovala jsem nic a jsem smířená se vším :-)).
    Záleží podle mě nejvíc na doktorovi, jak moc je ochotnej si s tím vyhrát. Podruhé u mě doktor ani neuvažoval, že by mě nestřih, protože malej měl hmotnostní odhad 4280 g (nakonec měl ale 3940g).

  • petulinkaa1321.7.2011 16:15

    ženy obdivuji vas,když slyšim nástřih hraze,mam husí kuzi - sakra vždyt to musí bolet? vydržim ledacos,co ostatni nechapou,ale z tohodle mam fakt hruzu :-((((((((( az se mi to tedy jednou bude týkat :-)

  • Já nemazala,nenastřihávali mě,ale při obou porodech jsem měla rupturu 1.stupně,tedy pár stehů.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist