Nastavení monitoru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #66483 7.9.2012 19:05

Ahoj holky,
mám takovej "nikam nepatřící" dotaz :-D Chtěla bych se zeptat, jak správně nastavit monitor (mám notebook 17 palců) tak, aby mě z něj například nebolely, nepálily oči (zatim nic nepociťuji, ale četla jsem, že pro oči je nastavení monitoru hodně důležité, tak to chci mít jako prevenci :)).
Jak nastavit například jas barev, rozlišení a další podrobnosti, aby bylo nastavení pro oči optimální? :) Třeba s tím máte nějaká zkušenost :)
děkuju moc, mějte se :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak já mám na notebooku tlačítko Fn a když k tomu podržím šipku doleva , tak mi to ztlumí jas monitoru, a oči pak tolik nebolí. Rozlišení mám normálně podle velikosti obrazovky, aby to bylo na celou. Jinak toho asi moc nenastavíš... Tak to zkus na klávesnici najít, třeba to tam máš taky někde vyznačené a musíš zjistit sama, co ti na oči dělá dobře. :-) Rozlišení na to podle mě nemá moc vliv.

  • Verousek897.9.2012 21:12

    Vše, co si můžeš nastavit, lze v ovládacích panelech. Tam pokoukej, ponastav, já si dělala i kalibraci barev. Tím si to nastavíš přesně podle svých představ.

  • Radka898.9.2012 9:46

    Nezáleží ani tak na jasu, ale na tom, aby jsi seděla dostatečně daleko od monitoru- doporučená vzdálenost je 50cm. A to, že máš sedět rovně, nijak se nekrčit atd asi není potřeba říkat...:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 272 otázek, kterým se dostalo 271 766 odpovědí a 409 839 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist