Naši mě nechtějí pouštět k příteli

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395781 1.9.2018 10:34

Dobrý den.

Chtěla bych znát váš názor na situací.
Je mi 18 a mému příteli je 17. Bydlíme od sebe 300 km daleko. Ale opravdu se milujeme. A chceme být spolu přes všechny okolnosti.

Mám ale menší problém. Po 3 měsíčním vztahů mi rodiče dovolili za ním jed na 3 dny. Před tím než jsem odjela bylo všechno v pořádku. Ale po tom co jsem se vrátila nastalo peklo. Začalo to tím, že jsem nestihla vlak a domů jsem přijela o 2 hodiny později. (Ale rodiče věděli, že jsem ho nestihla jelikož jsem jim okamžitě volala).

Jakmile jsem přišla domů dostala jsem přednášku o tom, že tenhle můj výlet berou jako jejich selhání, že můj kluk je nezodpovědný,je to pořád děcko, zakázali mi k němu jezdit a ani on nesmí k nám. Moje mamka řekla, že je pro ní cizí člověk. A že ho nechce ani poznat. Mé předešlé vztahy byly se staršími kluky . A moje mamka má argument,že starší mi nejsou dost dobří a tenhle vztah je projevem zoufalství.

Další problém nastal když moje mamka zjistila, že mám cucflek na krku. Můj přítel mi ho udělal nechtěně nebyl to záměr. Byla to nehoda .

Chápu obavy mých rodičů letos maturuju, ale nemám v plánu to, že bych neodmaturovala a nešla na výšku. Škola je důležitá a můj přítel mě v tom podporuje.

Další obava mé mamky je ta, že nebude čekat že přijdu domů těhotná (jsem panna, můj přítel to ví a do ničeho mě nenutí). Ale snad nejsem úplně blbá abych si nedávala pozor. Sama chci děti až kolem 25 let.

Ale moji rodiče ho absolutně neznají. Nevím jak to má taťka jelikož ten semnou o vztazích nikdy nemluvil. Ale mamka mi zakázala jezdit k němu, on nesmí k nám, řekla, že si nepřeje abych si s ním volala. (i hodinový videohovor ji dělá problém).Kdykoliv přijde tak mi o něm dělá přednášku a uráží ho.

A já nevím co mám dělat. Mamka by byla nejradši kdybychom se svým přítelem vůbec nebyla. Ale do očí mi to neřekne.

Se svým přítelem jsem opravdu šťastná. A nemám v plánu se s ním rozejít .

Ale nevím jak to mám vyřešit se svojí mamkou. Chci ho vídat, ale ona mi to nedovolí.

Předem děkuji za váš názor.

  • 01.09.2018 14:01:49 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 01.09.2018 14:01:49 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha1.9.2018 11:02

    Ahoj. Trochu tu chybí důvod, proč si vlak nestihla a v kolik ten druhý vlastně jel. Rodiče o tebe mohli mít strach a případné domýšlení situace je dovedlo až k těmhle zákazům a nedůvěře, svoji dceru znají, tak musí být z jejich pohledu ten špatný on (udělala bys pro něj nejlíp, kdybys v tu chvíli vzala absolutní vinu na sebe - např. vyprovodil mě na nádraží včas, ale já se ještě rozhlížela po obchodech). Kecy o věku a zoufalství by mě urazily, každý člověk dozrává jinak rychle, i mezi 25letými potkávám "puberťáky" a nechápu, proč bys v 18 měla být jakkoliv zoufalá. Každopádně máma tě nemůže hlídat na každém kroku, akorát to už asi nebudou vícedenní setkání, ale spíš ten chat. Jestli váš vztah vydrží na dálku až do maturity, volila bych VŠ tak, abys nemusela bydlet u rodičů... seš sice plnoletá, ale ten argument "dokud tě živím" je silný. Byla by škoda, kdybys nepokračovala ve studiu kvůli rodičům, asi si jen neuvědomují, že tě tlačí do opaku toho, co by chtěli.

  • Vzdyt uz si plnoleta, tak se musis rozhodnout sama ne? Chapu, ze a rodici jeste bydlis, ale podle me to neni duvod, aby ses prosila o to, jestli jet za svym pritelem nebo si s nim jen volat. I kdyz zaa na druhou stranu beru, ze mamka ma obavy, kdyz jste od sebe tak daleko a je to kratky vztah.

  • macicekkajik1.9.2018 13:13

    Ahoj, vydržte to do maturity. Pak si najdi brigádu a ukaž mamce, že jsi soběstačná a že se o sebe dokážeš postarat sama. Výšku bych si našla blízko tvého přítele a zároveň brigádu. Když ukážeš rodičům, že ti mohou věřit, bude vše v pořádku. Teď je to ještě hodně živé. Počkej, až se to rozleží rodičům v hlavě. Uvidíš, že to bude dobré.

  • hajtlik1.9.2018 11:27

    Abych pravdu řekla, tak rodiče chápu. Vlak si stihnout měla, věřím, že kdybys ho nenechala ujet, tak by bylo vše v pořádku. Od rodičů to byla zkouška a bohužel jste neuspěli ani ty, ani přítel. 3 měsíce vztahu je opravdu velmi málo, dej tomu čas, pokud spolu zůstanete alespoň rok, rodiče jistě svůj postoj přehodnotí. Teď je to čerstvé, po několika dnech Vám návštěvy jistě povolí a pokud ne, můžete se vídat venku a ne u Vás. Lhaní bych asi radit neměla, ale jsi plnoletá a já v 18 zažila něco podobného, také jsem se scházela s přítelem, který byl zakázaný a nakonec mi ho rodiče schválili.

  • U nas se rika "dokud bydlis pod mou strechou a ja te zivim, tak nas budes poslouchat"

    A v 18 letech ze te pustili ke klukovi az 300 km je docela zazrak. Ono to asi vyzni blbe, ale asi bych dceru taky nepustila.

    Celkem jsem se zasmála tomu co píšeše //Další problém nastal když moje mamka zjistila, že mám cucflek na krku. Můj přítel mi ho udělal nechtěně nebyl to záměr. Byla to nehoda .// prosimtě jak se udělá cucflek nehodou?? :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist